Πρωτόγνωρη πρόκληση από τους Μοσχοβίτες: Η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνικός μύθος! Δεν υπάρχει Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει μόνο Ισταμπούλ...


 

Οι δαίμονες κατεξοχήν επιτίθενται στην Εκκλησία και τους Χριστιανούς κατά τις Ημέρες των Μεγάλων Εορτών...

 

Τότε αυξάνουν και οι πειρασμοί, και αυτό το γνωρίζει κάθε πνευματικός αγωνιστής του Χριστού. 

Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να ηρεμήσουν ούτε αυτήν την ευλογημένη περίοδο των Εορτών της Θείας Επιφανείας οι υπό των δαιμόνων εμπνεόμενοι και υποκινούμενοι, ανίεροι και καταφανώς πλέον αιρετικοί, Μοσχοβίτες.

Το ότι είναι αιρετικοί και όχι απλά σχισματικοί, προκύπτει από την επίσημη πλέον παρερμηνεία και άρνησή τους απέναντι στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίοι κατοχύρωσαν κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο (που μόνο μια νέα Οικουμενική Σύνοδος θα μπορούσε να αλλάξει) τις θέσεις και τα προνόμια των Αποστολικών Θρόνων.

Αυτούς τους Κανόνες, που ορίζουν ειδικά την θέση της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, επιχειρούν να παραποιήσουν με θράσος και αυθαίρετες ερμηνείες οι Μοσχοβίτες "θεολόγοι", για να αμφισβητήσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου -Βούλγαρου στην καταγωγή- Σιλβέστρου δεν είναι προσωπικής του εμπνεύσεως. Παπαγαλίζει τα εγχειρίδια που του έμαθαν. Πρόκειται για αιρετικές τάσεις που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, για να μην πω αιώνες, στους κόλπους της Ρωσικής θρησκευτικής σέκτας (καταχρηστικώς λεγομένης "Εκκλησία"), που τώρα, για πρώτη φορά ίσως, καθίστανται σταδιακά η κυρίαρχη άποψη της Μόσχας.

Η απάντηση σε αυτούς τους φρικαλέους ισχυρισμούς είναι ότι όποιος αρνείται τις Οικουμενικές Συνόδους και όσα σαφώς αυτές έχουν ορίσει για την τάξη της Εκκλησίας, δεν μπορεί παρά να θεωρείται αιρετικός και εν δυνάμει εκτός Εκκλησίας. Λέγω εν δυνάμει, διότι επισήμως μόνο μια Μείζονα Σύνοδος μπορεί να το διακηρύξει. Προς το παρόν ανεχόμεθα αυτούς τους θεήλατους υβριστές και κακοποιούς της Εκκλησίας. Ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει τη δουλειά Του, στην Ώρα Του. Εάν αυτοί θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο, τότε η έκπτωσή τους από την κοινωνία της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας είναι δυστυχώς αναπόφευκτη. Και, κατ' ανάγκην, η Εκκλησία θα κληθεί να το διακηρύξει για να προστατεύσει το λογικό ποίμνιο από τη μολυσματική ασθένεια που μέσω της κοσμικής τους δυνάμεως απειλεί να εξαπλωθεί σε μεγάλο τμήμα της Ορθοδοξίας.

Τα όσα λέγει περί των Κανόνων ο εν λόγω έμμισθος του Κρεμλίνου αντικανονικός επίσκοπος της εν Ουκρανία ρωσικής σέκτας δεν έχουν καμία αξία, αφού ουδείς μπορεί να αυθαιρετεί στην ερμηνεία τους, όπως πράττει αυτός, ούτε και να υποκαθιστά τις Οικουμενικές Συνόδους που τα θέσπισαν. Όπως είπαμε ήδη, μόνο μια νέα Οικουμενική Σύνοδος μπορεί να αλλάξει τους Όρους των προηγούμενων Οικουμενικών Συνόδων. Και όχι φυσικά ο κάθε πικραμένος προπαγανδιστής.

Εκείνο όμως που δεν δικαιούται ο Σίλβεστρος είναι να βλασφημεί και να καθυβρίζει τη Ρωμιοσύνη, υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα των εχθρών του Γένους και λέγοντας προκλητικά:

 

"Ας θυμηθούμε ξανά - η Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει. Υπάρχει Σταμπούλ. Οι Έλληνες μυθολόγησαν την Κωνσταντινούπολη, καθιστώντας την σαν μια πόλη Kitezh με τον ελληνικό τρόπο. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη μνήμης, μια πόλη μύθου, μια πόλη-φάντασμα και μια πόλη ονείρων. Το όνειρο της πρώην κατάστασης, του μεγαλείου και της αίγλης της Ορθόδοξης αυτοκρατορίας. Όπως είπε ένας συγγραφέας: «Οι Έλληνες ζουν σαν να μην είχαν ακούσει για την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως»."...

 


Αυτά να τα βλέπουν οι προδότες ρωσόφιλοι που αμαυρώνουν τα σπλάγχνα του Ελληνισμού σε Ελλάδα, Κύπρο και αλλού.

Εδώ, ακόμη και ο γιος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Γιάιρ Νετανιάχου, είχε γράψει δημόσια προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν:

 

"Θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που ονομάζεται Κωνσταντινούπολη! Η πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο του ορθόδοξου Χριστιανισμού για περισσότερα από 1.000 χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή! Και να του θυμίσω επιπλέον την τουρκικήγενοκτονία εναντίον Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων. Εκκαθάρισαν όλους τους Χριστιανούς από τη Μικρά Ασία".


 

Οι Εβραίοι, λοιπόν, αναγνωρίζουν και τιμούν την Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Μοσχοβίτες όχι! Οι Μοσχοβίτες αρνούνται την Κωνσταντινούπολη και βλασφημούν τα ίδια τα γεννοφάσκια τους... Αυτοί είναι. Θαυμάστε τους...

Ασφαλώς, εάν η Κωνσταντινούπολη είναι "μύθος", τότε αυτοί, οι Μοσχοβίτες, είναι το μεγαλύτερο ψέμα αυτού του "μύθου"... Γιατί αν γνώρισαν οι βάρβαροι του βορρά το Χριστιανισμό, το οφείλουν στην Κωνσταντινούπολη. Και από την Κωνσταντινούπολη -την υπόδουλη στους Τούρκους, όχι την έδρα της Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας- ζήτησαν και πήραν, στα τέλη του 16ου αιώνα, τον Τόμο για την πατριαρχική τους αξία, αλλά και την ευλογία για να στέψουν τους τσάρους τους... Από ένα "φάντασμα" λοιπόν τα πήραν όλα αυτά; Από ένα "φάντασμα", ένα "μύθο", έγιναν πατριαρχείο και αυτοκρατορία;...

Καθημερινά, παρακολουθώντας το μοσχοβίτικο παροξυσμό αθλιότητας, αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πιο κάτω, πιο χαμηλά για να πέσουν αυτοί οι δαιμονιώδεις εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού...

 

Υ.Γ. Ο βουλγαρικής καταγωγής Σίλβεστρος καλό θα ήταν να προσέχει περισσότερο όταν αποτολμά ιστορικές ερμηνείες των εκκλησιαστικών πραγμάτων, ιδιαίτερα αναφορικά με τις επεμβάσεις των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα της εκκλησιαστικής διοίκησης. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι η κατεξοχήν παράνομη και ανορθόδοξη τέτοια παρέμβαση ήταν η δημιουργία του Βουλγαρικού Σχίσματος, της λεγόμενης Βουλγαρικής Εξαρχίας, με σουλτανικό φιρμάνι που προκάλεσαν οι δόλιες ενέργειες του Ρώσου πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη Ιγνάτιεφ.