Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Ο καθαρός εκκλησιαστικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου για τα εμβόλια: "Ζητώ από τους Χριστιανούς μας να εμπιστευθούν την Εκκλησία τους"


Εύγε στο Σεβασμιώτατο κ. Άνθιμο! Με λόγο καθαρό, ευθύ, θεολογικά και εκκλησιολογικά άρτιο, ορθόδοξο, θεανθρώπινο, λέγει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.

Τέτοιες παρεμβάσεις είναι αναγκαίες, ως αντίδοτο στην τοξικότητα του αιρετικού φονταμενταλισμού των παραεκκλησιαστικών και λοιπών "ψεκασμένων" κύκλων. Ως διάλυση και ανασκευή των ψευδεπιχειρημάτων και ψευδοπροφητειών των διαφόρων "γκουρού" και τάχα "αγίων γερόντων".

Ο νοσηρός "γεροντισμός", που έχει καταντήσει "γκουρουϊσμός", πρέπει να εκριζωθεί με κάθε μέσο από το Σώμα της Εκκλησίας.

Ιεράρχες, όπως ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως, παρέχουν την ισχυρή ελπίδα ότι η Εκκλησία θα βρει το σθένος να αποτινάξει από το Άγιο Σώμα Της τα παρεισφρύσαντα καρκινώματα που απειλούν να νοθεύσουν τη διδασκαλία, το έργο και τη σωτηριολογική αποστολή Της στο σύγχρονο κόσμο. 

Οι θέσεις του Σεβασμιωτάτου είναι η φωνή της Εκκλησίας, ο λόγος του Χριστού, της Εσταυρωμένης Αγάπης, του Θεανθρώπου που θυσίασε τον Εαυτόν Του για όλους τους ανθρώπους.




Το βίντεο είναι απόσπασμα από την εκπομπή "Καλημέρα" του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ", που μεταδόθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021.