Αποκάλυψη της αιρετικής μοσχοβίτικης εκκλησιολογίας: οι Αγγλικανοί και οι Ουνίτες της Ουκρανίας έχουν έγκυρες χειροτονίες, ενώ οι Ορθόδοξοι της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας όχι!


 

Οι μάσκες της υποκρισίας, που αποκαλύπτουν την αιρετική μοσχοβίτικη εκκλησιολογία, πέφτουν με πάταγο...

 

Ο γνωστός πάλαι ποτέ Αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννης Ρενετώ, που αυτομόλησε στη Ρωσική Εκκλησία μαζί με ένα μέρος της πρώην Εξαρχίας των Δυτικών Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως με έδρα το Παρίσι, δεν παύει να προκαλεί με τις αποφάσεις και τα έργα του. 

Πριν από ένα χρόνο και πλέον, είχε δεχθεί στην υπό τη Ρωσική Εκκλησία πλέον Αρχιεπισκοπή του ένα κληρικό της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τότε, με κάθε επισημότητα, για λόγους προφανούς σκοπιμότητας, ο Ιωάννης, που σήμερα έχει τον τίτλο του Μητροπολίτη Ντούμπνα της Ρωσικής Εκκλησίας, είχε... αναχειροτονήσει τον κληρικό αυτό, εκτελώντας τις εντολές της Μόσχας που αμφισβητεί τις χειροτονίες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας. 

Πρόσφατα, ο ίδιος Ιωάννης ανακοίνωσε ότι δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή του ένα άλλο κληρικό. Ένα πρώην Αγγλικανό ιερέα, ο οποίος προηγουμένως είχε μεταπηδήσει στους Ουνίτες της Ουκρανίας, τη λεγόμενη Ουκρανική Ελληνοκαθολική Εκκλησία, οι οποίοι τον είχαν αναχειροτονήσει. Ο Ιωάννης, με πανηγυρικό τρόπο, δέχθηκε αυτόν τον κληρικό στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας, χωρίς φυσικά να προβεί σε αναχειροτονία! Δηλαδή, για τον Ιωάννη, και την προϊσταμένη του Ρωσική Εκκλησία, ένας κληρικός που είχε χειροτονηθεί από τους Αγγλικανούς και τους Ουνίτες έχει έγκυρη χειροτονία για να γίνει δεκτός ως κανονικός κληρικός. Ενώ, ένας ιερέας που χειροτονήθηκε στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, την αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Εκκλησία της Κύπρου και την Εκκλησία της Ελλάδος, όχι!!! 

Τα συμπεράσματα δικά σας.