Συνάντηση εργασίας του Επισκόπου Οδησσού και Μπάλτας Αθανασίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Οδησσό



Την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, ο Επίσκοπος Οδησσού και Μπάλτας Αθανάσιος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Οδησσό, κ. Δημήτριο Χ​. Δόχτση.

Ο Επίσκοπος Αθανάσιος μίλησε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος σχετικά με τη ζωή της Επαρχίας του, την ανάπτυξη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησιαστική διοίκηση στην περιοχή. Ο κ. Δόχτσης, με τη σειρά του, προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κληρικούς της Επισκοπής Οδησσού και Μπάλτας για να μεταβούν για σπουδές στις Θεολογικές Σχολές της Ελλάδος.   

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Τέλος, και οι δύο πλευρές περιέγραψαν συγκεκριμένα βήματα για την αλληλεπίδραση του πνευματικού διαλόγου μεταξύ της διπλωματικής αποστολής της Ελλάδος στην Οδησσό και της Επισκοπής Οδησσού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.







 

Πηγή: Επισκοπή Οδησσού και Μπάλτας