Άλλο θεοπνευστία και άλλο... δαιμονοπληξία!





«Το 1990, ενώ ήταν εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων, επισκέφθηκε ένα μέντιουμ που του είπε ότι είχε τοποθετηθεί στη γη για έναν σκοπό και θα άρχιζε να λαμβάνει μηνύματα από τον κόσμο των πνευμάτων. Αυτά τα γεγονότα τον οδήγησαν να ανακοινώσει τον επόμενο χρόνο ότι ήταν "Υιός της Θεότητας"...»


Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, πληροφορούμαστε από τη Wikipedia για τον γνωστό Βρετανό συνωμοσιολόγο, πρώην ποδοσφαιριστή, David Icke, τα βίντεο του οποίου περί... ανύπαρκτου κορωνοϊού και παγκόσμιας συνωμοσίας για το δίκτυο 5G, που δήθεν... προκαλεί τις ασθένειες και τους θανάτους που αποδίδονται στην Covid-19, έχουν γίνει το... «ευαγγέλιο» των οπαδών αυτών των εξωφρενικών θεωριών...

Δεν είναι ακατανόητο πώς αυτές οι κραυγαλέες ανοησίες γίνονται πιστευτές από την προτεσταντική Δύση, αφού η αιρετική δυαλιστική θεολογία του Προτεσταντισμού-Πουριτανισμού ενσωματώνει και ευνοεί τέτοιες παραλογικές αντιλήψεις και θεωρίες.

Ως Ορθόδοξος Κληρικός όμως αρνούμαι να αποδεχθώ -πολλώ δε μάλλον να συζητήσω περί αυτών- ότι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, Κληρικοί και λαϊκοί, άμεσα ή έμμεσα, ευθέως ή συνεσκιασμένα αναπαράγουν αυτές τις αιρετικές κοσμοθεωρίες. Δυστυχώς, τα έχουμε δει ακόμη και σε δημόσιες παρεμβάσεις Επισκόπων στην Ελλάδα... Για να μην πω για τις εξ Αγίου Όρους παρεμφερείς φρικαλεότητες που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας από καθόλα σεβαστούς Γεροντάδες, που όμως, εν προκειμένω, αδικούν και τον εαυτό τους και το Άγιο Όρος και την Πίστη μας γενικώτερα.

Όλοι αυτοί δυστυχώς κινούνται εκτός Ορθοδόξου Θεολογίας και Εκκλησιολογίας. Και πρέπει να το καταλάβουν και να συνέλθουν για να μην παρασύρουν τον αφελή και εύπιστο κοσμάκη στον κατήφορο αυτό, αλλά και να μην δώσουν λόγο στο Θεό για τη διασπορά μιας πλάνης που εκπηγάζει από δαιμονόπληκτους «τηλε-ευαγγελιστές» και λοιπούς προπαγανδιστές της Δύσεως.