Ουαί υμίν, Μοσχοβίται, υποκριταί... Εγκατέλειψαν τους Αρμένιους στη μανία των ισλαμιστών Αζέρων και τώρα θέλουν να σώσουν τους... Αφρικανούς!


 

Η στρατηγική των αιρετιζόντων Μοσχοβιτών κατά του παλαιφάτου και δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι πλέον ξεκάθαρη.

 


Ξαφνικά ανακάλυψαν τις... διώξεις των Χριστιανών στην Αφρική, ένα θλιβερό γεγονός που δυστυχώς υφίσταται εδώ και δεκαετίες σε συγκεκριμένες περιοχές της μαύρης ηπείρου.

Και αυτοί που κατεξοχήν υφίστανται τις διώξεις δεν είναι οι Ορθόδοξοι της Αφρικής, το ποίμνιο δηλαδή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά άλλων χριστιανικών ομολογιών. Όχι ότι αυτοί δεν πρέπει να προστατεύονται. Καμία δίωξη εν ονόματι οποιασδήποτε θρησκείας δεν είναι αποδεκτή. Και καμία δίωξη δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, για λόγους πίστεως, ιδεών ή οποιασδήποτε άλλης ελεύθερης επιλογής του ανθρωπίνου προσώπου.

Η Ρωσική Εκκλησία ανακάλυψε όψιμα τις διώξεις, με μοναδικό στόχο να δικαιολογήσει την επί θύραις αντικανονική της εισπήδηση στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μια εισπήδηση που έρχεται να συνυπουργήσει, ως συνήθως, τις γεωπολιτικές επιδιώξεις του Κρεμλίνου στη μαύρη ήπειρο. Το ενδιαφέρον της Ρωσικής Εκκλησίας δεν είναι οι Χριστιανοί που διώκονται, αλλά η επιθυμία της Μοσχοβίας να εισβάλει και στην Αφρική, όπως έχει εισβάλει σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όμως η Αφρική δεν είναι "διασπορά", αλλά κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συνεπώς, καμία άλλη Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε στην Αφρική άνευ της κανονικής άδειας και ευλογίας του αλεξανδρινού Θρόνου.

Με πρόσχημα την αντικανονική διακοπή κοινωνίας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, λόγω της από μέρους του κανονικής μνημονεύσεως του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, ο εσμός των Μοσχοβιτών απεργάζεται σενάρια εκκλησιαστικής ανωμαλίας και αυθαιρεσίας, που αποδεικνύουν ότι το σχίσμα είναι ο στρατηγικός τους στόχος, η σταθερή τους επιδίωξη. Άλλωστε, οι ίδιοι είναι οι αυτουργοί του σχίσματος, αυτοί είναι που διέκοψαν το μνημόσυνο τεσσάρων Προκαθημένων.

Προφανώς, για την αιρετίζουσα Ρωσική Εκκλησία, δεν υπάρχει ο κανονικός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄, αλλά μόνο ο Αντιχαλκηδόνιος και εκτός εκκλησιαστικής κοινωνίας Κόπτης πατριάρχης... Υπάρχουν ακόμη οι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Προτεστάντες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και γενικά κάθε χριστιανική ομολογία. Όλοι αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι στα συνέδρια του Ιλαρίωνα, εκτός από το κανονικό Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας! Αυτό είναι το κατάντημα των Μοσχοβιτών, των γνησίων μιμητών των θεήλατων Φαρισαίων και υποκριτών.

Και το μέγεθος της υποκρισίας τους εμφαίνεται και από τούτο το πρόσφατο κραυγαλέο γεγονός: κάτω από το βλέμμα και την "επιτήρησή" τους οι ισλαμιστές Αζέροι βεβήλωσαν και κατέστρεψαν τους χριστιανικούς ναούς των Αρμενίων στον Αρτσάχ... Εκεί δεν υπήρξε καμία ευαισθησία της Ρωσικής Εκκλησίας, του Κυρίλλου και του Ιλαρίωνα. Καμία παρέμβαση για να μην παραδοθούν στη μανία των Αζέρων τα ιερά και τα όσια των Αρμενίων.

Αλλά αυτή είναι η Ρωσική Εκκλησία... καταχρηστικώς ονομάζεται "εκκλησία". Δεν είναι καν θρησκευτική οργάνωση. Αλλά ένας κοσμικός θεσμός πρακτόρων και υπαλλήλων του Κρεμλίνου και της εκάστοτε ηγεσίας του.

 

Οι παρακάτω εικόνες και βίντεο δεν είναι από την Αφρική, αλλά από το Αρτσάχ, την περιοχή από όπου, με τις πλάτες των Ρώσων, οι Αρμένιοι εκδιώχθηκαν και τα ιερά τους βεβηλώθηκαν...