ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΝΩΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΟΥΣ "ΨΥΧΡΟΤΗΤΑΣ"...




Όπως άσκησα κριτική -και μάλιστα σκληρή- στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, όταν αδικαιολόγητα "έκλεινε την πόρτα" και ηρνείτο να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επισκεπτόμενο την Αθήνα, έτσι και τώρα -αποδεικνύοντας ότι δεν έχω καμία κακή πρόθεση ή προαίρεση, ούτε φυσικά και κανένα συμφέρον- οφείλω δημόσια να...
επαινέσω την θετική πρωτοβουλία του να απευθύνει ευγενική πρόσκληση στον Παναγιώτατο.

Νομίζω ότι ένας αρνητικός κύκλος που λύπησε άδικα όλους τους Ορθοδόξους, και ιδιαίτερα τους Έλληνες, θα κλείσει με αυτήν την "συνάντηση κορυφής", η οποία είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία για το Γένος μας και για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που δοκιμάζονται από το βρώμικο πόλεμο ψευδαδέλφων και σκοτεινών συμφερόντων.

Ως μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, θα προσευχόμαστε ο Κύριος να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη στην Εκκλησία Του, ενώ με πολύ πόνο και συντριβή θα ψάλουμε το βράδυ της ερχόμενης Μεγάλης Παρασκευής τον ύμνο: "Τέξασα ζωήν, Παναμώμητε ἁγνὴ Παρθένε, παῦσον Ἐκκλησίας τὰ σκάνδαλα, καὶ βράβευσον εἰρήνην ὡς ἀγαθή"...




Παρατίθεται το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη
να προστεί των εγκαινίων Προνοιακού Ιδρύματος

Επέδωσε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που επισκέφθηκε το Φανάρι 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 17 Απριλίου, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να προστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Εξοχ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ.Προκοπίου Παυλοπούλου. 

Ο Παναγιώτατος απεδέχθη την ευγενική αυτή πρόσκληση και ζήτησε από τον Επίσκοπο Θεσπιών να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του στον Μακαριώτατο ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πάσχα.  

Ακολούθως ο Επίσκοπος Θεσπιών παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείο