ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...




Με αυτόν τον προπαγανδιστικό τίτλο, η γνωστή "ναυαρχίδα" της παγκόσμιας μοσχοβίτικης εκκλησιαστικής παραπληροφόρησης, η ιστοσελίδα orthochristian.com, η οποία προσφάτως απέκτησε και... ελληνική έκδοση, (παρ)ερμηνεύει τις αλλεπάλληλες αμετροεπείς ανακοινώσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην πρώτη κιόλας παράγραφο του σχετικού άρθρου:

"Μετά από τη σύγχυση που ακολούθησε την έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ -και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί άλλοι Ιεράρχες της Εκκλησίας- καλούν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να μη συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί".

Να σημειώσουμε ότι σε καμία επίσημη ανακοίνωσή του μέχρι στιγμής, ο Μητροπολίτης Κυθήρων δεν απετόλμησε μια τέτοια αναφορά. Μάλιστα, το κείμενό του, στο οποίο παραπέμπει στη συνέχεια η εν λόγω ιστοσελίδα, αναφέρει μόνον το εξής: "Θά μοῦ ἐπιτραπῆ νά καταλήξω μέ τήν ἔνθερμη ταπεινή ἔκκλησί μου πρός τόν Παναγιώτατο Οἰκουμενικό Πατριάρχη μας κ.Βαρθολομαῖο καί τόν Μακ. Ἀρχιεπίσκοπό μας κ.Ἱερώνυμο νά μή ἐπισπεύσουν καί συμπιέσουν τά πράγματα εἰς τήν ἐνεστῶσαν κρίσιμον κατάστασιν, προβαίνοντες εἰς Ἀρχιερατικά Συλλείτουργα μετά τοῦ ὡς εἴρηται «προκαθημένου» τῆς νέας «Αυτοκεφαλίας», πρίν διευθετηθῆ πανορθοδόξως τό πολύπλοκο αὐτό ἀκόμα καί ἐκρηκτικό κανονικό καί ἐκκλησιολογικό ζήτημα". Και τούτο, διότι και ο Μητροπολίτης Κυθήρων είχε προφανώς πέσει θύμα της παραπληροφόρησης που ήθελε τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, ενώ εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί ότι ο Μακαριώτατος αυτήν την ημέρα θα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Όπως μας πληροφορεί ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ": "Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος θα είναι ο φετινός τιμώμενος του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στο ξενοδοχείο «New York Hilton Hotel»."

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δύο εκδοχές μπορούν να ισχύουν. Η πρώτη -που ειλικρινά ελπίζουμε να είναι η αλήθεια- ότι οι Μοσχοβίτες διαστρεβλώνουν τις τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων, εκθέτοντας και τον ίδιο τελικά. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση οφείλει δημόσια να διαψεύσει αυτές τις δημοσιεύσεις που τον εμφανίζουν να θεωρεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη... "ακοινώνητο" και να καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών να μη συλλειτουργήσει μαζί του! Η δεύτερη, ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, ο οποίος φαίνεται να συνομιλεί τακτικά με ρωσικές πηγές και μέσα, όπως διαπιστώθηκε και από σχετικά δημοσιεύματα στο Sputnik, λέει παρασκηνιακά στους Ρώσους άλλα από αυτά που επισήμως ανακοινώνει...

Σε κάθε περίπτωση, είναι δική του ευθύνη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Έτσι και αλλιώς, αρκετό κακό έχει κάνει ήδη. Ας κάνει και κάτι καλό, μήπως περισώσει τίποτε από την υστεροφημία του...