Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος κοντά στα παιδιά που δίνουν τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο (Video - Photos)




«... ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με...» 
(Μτθ. κε΄ 36)

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης,
Κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ Κρήτης.

Αν ο κάθε πάσχων συνάνθρωπός μας έχει την ανάγκη της επίσκεψης και της συμπαράστασή μας, πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά που σηκώνουν το βαρύ σταυρό της ασθένειας και μάλιστα της λεγόμενης «επαράτου νόσου»...


Δεν υπάρχει καρδιά που να μην συγκλονίζεται στη θέα παιδιών που αντί για τα ανέμελα παιχνίδια στις γειτονιές και στις πλατείες, «παίζουν» το άχαρο «κυνηγητό» με το θάνατο, δίνοντας μια μαρτυρική μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, για να ζήσουν τη ζωή...

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο στοργικός Ποιμενάρχης και Πατέρας όλων των Ουκρανών αδελφών μας, από την πρώτη στιγμή που η Χάρη του Θεού και η Εντολή της Εκκλησίας τον κατέστησαν Προκαθήμενο της εν Ουκρανία παροικούσης Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν έπαυσε ποτέ να περιβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ποιμαντική μέριμνα τους δοκιμαζόμενους και εμπερίστατους σταυροφόρους της ζωής. Στα πλαίσια αυτά, συχνά επισκέπτεται τα νοσηλευτικά ιδρύματα, προσφέροντας τη ζεστασιά της πατρικής του αγάπης και κάθε δυνατή βοήθεια για την ανακούφιση του πόνου των ασθενών, για την ενδυνάμωσή τους με την Πίστη στον Θεόν, για την ενίσχυσή τους με τα ακατάβλητα πνευματικά όπλα της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδος.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Μακαριώτατος κ. Επιφάνιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής του Ρίβνε για να βρεθεί κοντά στα παιδιά που υπόκεινται σε χημειοθεραπείες, να συμπαρασταθεί στα ίδια και τους γονείς τους, να τους προσφέρει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, ένα δώρο συντροφιάς στις δύσκολες ώρες, φάρμακα και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρίβνε κ. Ιλαρίων.

Μετά την επίσκεψη αυτή, ο Μακαριώτατος, συγκινημένος αλλά και έχοντας και ο ίδιος πάρει δύναμη από τον αγώνα αυτών των παιδιών και των οικείων τους, δημοσίευσε το εξής μήνυμα στη σελίδα του στο facebook:

«Ολόκληρη η ζωή του κάθε ανθρώπου αποτελείται από διάφορες συναντήσεις, είτε με συγγενείς είτε με φίλους, με συναδέλφους στην εργασία ή με περαστικούς. Όλοι αυτοί αντιπροσωπεύουν ένα πράγμα:  το μυστήριο της ύπαρξης του άλλου.
Σήμερα δεν ήταν η πρώτη, αλλά μάλλον μια ιδιαίτερη συνάντηση: με τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Εμείς, ως η Εκκλησία, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα στη συμπαράσταση.
Αγαπητά μου παιδιά, μην απελπίζεστε. Νικήστε με τη δύναμη του Θεού και ο Κύριος θα σας βοηθήσει με την Πίστη».