ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «Μισθό έχουν όσοι κάνουν υπακοή στην Εκκλησία»





Παλαιός και συνετός Αγιορείτης Πνευματικός, κατώδυνος από τις ανεύθυνες κραυγές διχασμού και ψευτοευλάβειας ορισμένων ανευθύνων -που στην προκειμένη σκληρή συγκυρία λειτουργούν ως οιονεί δολοφόνοι!- μου έστειλε το εξής μήνυμα, το οποίο και δημοσιεύω με πολλή χαρά, διότι οι αληθινά πνευματικοί άνθρωποι -όχι οι θεομπαίχτες τσαρλατάνοι- διερμηνεύουν πάντα σωστά το Θέλημα του Θεού και είναι ωφέλιμοι για τους ανθρώπους, ψυχικά και σωματικά.


Αυτούς λοιπόν να ακούμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στους πάσης φύσεως και προελεύσεως επικίνδυνους που αυτές τις ώρες, αντί να συνταχθούν με την Εκκλησία και την Πολιτεία μας, στην κοινή και συντονισμένη προσπάθειά τους να αποσοβηθεί η τραγωδία που βιώνουν άλλες χώρες, όπως η γειτονική μας Ιταλία, νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν περισσότερο... «θεοσεβούμενοι», διασπείροντας με απαράδεκτες αναρτήσεις, επιστολές και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις αδικαιολόγητη σύγχυση στο λαό μας.

Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ένα χρέος έχουμε: Την ΥΠΑΚΟΗ στην Εκκλησία μας. Ιδιαίτερα για ένα θέμα που δεν είναι ούτε δογματικό ούτε πίστεως -κανείς δεν μας ζητά να αρνηθούμε την πίστη μας και να προσκυνήσουμε αλλότριους θεούς- κανένας δεν δικαιολογείται να λειτουργεί ως ιδιόρρυθμος, ακέφαλος και τελικά ανεγκέφαλος.

Μου έγραψε λοιπόν ο καλός Γέροντας το εξής και ζητώ από όλους να το κοινοποιήσετε, αψηφώντας τους ελαχίστους ανεύθυνους, είτε είναι κληρικοί είτε είναι λαϊκοί. Κανένας δεν είναι υπεράνω της Εκκλησίας. Ούτε αυτοί οι Άγιοι! Εν τη Εκκλησία και διά της Εκκλησίας τα πάντα. Και έξω από την Εκκλησία μόνο ο θάνατος.

Ιδού το μήνυμα του Γέροντα:

«Περισσότερο μισθό από τον Θεό θα έχουν όσοι κληρικοί και λαϊκοί κάνουν υπακοή στην Εκκλησία και στο Κράτος παρά όταν από δήθεν ευλάβεια και ακρίβεια κάνουν ακόμη και Θ. Λειτουργίες.
Ποιοι αντιδρούν στα μέτρα; Οι ίδιοι που αντιδρούν σε όλα και αυτοπροβάλλονται ως φύλακες της Ορθοδοξἰας.»