Ρωσία και Αγιά Σοφιά: Είναι τα συμφέροντα, βρε ηλίθιε! - Ο αντίχριστος εφιάλτης ενός «Ορθόδοξου τόξου»... (video)



Φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες οι διάφοροι «ανταποκριτές» και «απολογητές» της Μοσχοβίας στην Ελλάδα και αλλού, για να πείσουν τους αφελείς ότι η προδοτική και αντιχριστιανική στάση της Ρωσίας στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι συνέπεια των «λαθών» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφορικά με την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας... Όμως, οι έγκριτοι και έμπειροι ειδικοί εμπειρογνώμονες βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, διαλύοντας τους μύθους και τους θρύλους, προπάντων δε τη μοσχοβίτικη προπαγάνδα που παπαγαλίζουν με εμμονικό παραλογισμό οι ρωσόφιλοι δημοσιολόγοι πάσης λογής: κληρικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

 


Η «θρησκευτική προσέγγιση» ζητημάτων γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, όπως αυτά που οπορτουνιστικά έχουν συνδέσει τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία του Πούτιν με την Τουρκία του Ερντογάν, αποτελεί τη στάχτη στα μάτια των αδαών και επιπόλαιων παρατηρητών. 

Η επικίνδυνη ουτοπία ενός «Ορθόδοξου τόξου», που τάχα δεν ευνοούν οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία ή και άλλα μείζονα εκκλησιαστικά ζητήματα, δεν είναι παρά το ναρκωτικό, με το οποίο οι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου επιχειρούν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των Ορθοδόξων λαών, όπως οι Έλληνες, που, για μία ακόμη φορά στην ιστορία, έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία και τις πισώπλατες μαχαιριές της Μοσχοβίας, η οποία και πάλι επιλέγει τη συμμαχία με τους εχθρούς του Χριστιανισμού και της Ρωμιοσύνης, προκειμένου να υπηρετήσει τα κοσμικά της συμφέροντα. 

Η επίκληση του «Ορθόδοξου τόξου», ως δήθεν αντιδότου στο Ισλάμ και στην αθεΐα-εκκοσμίκευση, είναι το προπαγανδιστικό όχημα της Μόσχας, με το οποίο επιχειρεί να καθυποτάξει πολιτικά και εκκλησιαστικά τους ομόδοξους λαούς, να ανατρέψει τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και την Τάξη της Εκκλησίας σχετικά με την Ιεραρχία των Θρόνων και, ακόμη χειρότερα, να καταστήσει όλους τους Ορθοδόξους λαούς συνεργούς και συνενόχους στα κατά της ανθρωπότητος κατά καιρούς εγκλήματα μιας Ρωσίας που ποτέ δεν έπαψε, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, να συμπεριφέρεται ως ιμπεριαλιστική απειλή κατά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας των όμορων, κυρίως, λαών. 

Ένα «Ορθόδοξο τόξο», ιδέα και σύλληψη θεολογικά αντίθετη με τον πυρήνα του Ορθοδόξου Δόγματος και της Χριστιανικής Οντολογίας και Εκκλησιολογίας, θα καθιστούσε και επισήμως την Εκκλησία ένα απάνθρωπο και αντίθεο άρμα εξυπηρέτησης γεωπολιτικών και λοιπών κοσμικών συμφερόντων, εις βάρος πάντοτε όποιων λαών κρίνονται «εχθροί» και «αντίπαλοι» στις επιδιώξεις του «ισχυρού». 

Ένα «Ορθόδοξο τόξο» κυριολεκτικά θα «ισλαμοποιούσε» την Εκκλησία του Χριστού, αφού στα πλαίσιά του διάφοροι «ιεροί πόλεμοι» κατά «αθέων» και άλλων «εχθρών» συχνά θα έπρεπε να «ευλογούνται» και να «αμνηστεύονται» από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως ακριβώς γίνεται διαχρονικά από τη Ρωσική Εκκλησία που «αγιάζει» τα πυρηνικά και λοιπά μαζικής καταστροφής όπλα της Ρωσίας και παρέχει το «ιερό άλλοθι» για τα εγκλήματα του Κρεμλίνου κατά διαφόρων λαών, και μάλιστα Ορθοδόξων: ενδεικτικά αναφέρω την Ουκρανία και τη Γεωργία, δύο χώρες που κατεξοχήν έχουν υποφέρει και συνεχίζουν να υφίστανται τη ρωσική απειλή κατά της εδαφικής τους ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας. 

Καιρός λοιπόν, να εγερθούμε οριστικά από τον ύπνο και τους γραώδεις μύθους των διαφόρων «προφητειών» και να αντιληφθούμε ότι ο Μόσκοβος ήταν πάντα και παραμένει ένας φανατικός εχθρός του Ελληνισμού και της Ρωμιοσύνης, εχθρός στρατηγικός, ιδεολογικός, πνευματικός και πολιτικός. Και ο λόγος είναι απλός και ξεκάθαρος: 

Ο Μόσκοβος, όπως και ο Φράγκος, ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πολιτισμική και πνευματική ανωτερότητα της Ρωμιοσύνης, η οποία αποτέλεσε μέσα στην ιστορία τον κύριο φορέα όλων των μεγάλων πνευματικών και πολιτισμικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας. Ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι οι Έλληνες είναι Χριστιανοί τα διπλάσια χρόνια από ό,τι εκείνοι, ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού γράφτηκε στην Ελληνική, ότι όλοι οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας ήταν Έλληνες, ότι όλες οι Οικουμενικές Σύνοδοι δογμάτισαν στα ελληνικά, ότι, όπως έγραφε ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ στη «Θεολογική Διαθήκη» του, «η σωτηρία προήλθε από τους Εβραίους και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με ελληνικές κατηγορίες. Το να είσαι Χριστιανός σημαίνει να είσαι Έλληνας...».