Η Ρωσική Εκκλησία, ως εκκλησιαστικός τρομοκράτης, εισέβαλε και πάλι θρασύτατα στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

Ο ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας Γεώργιος Σεργκέγιεφ. Πηγή.

 

Ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσαν (χωρίς κανονική άδεια και ευλογία) χριστουγεννιάτικες Θείες Λειτουργίες σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, οι οποίες υπάγονται στην κανονική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, στις 7 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε (σύμφωνα με το Ιουλιανό Εορτολόγιο) Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που βρίσκεται στο έδαφος της θερινής κατοικίας του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. Στη Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο (αντικανονικά ορισθείς από τη Ρωσική Εκκλησία) «υπεύθυνος για το ποίμνιο της Ρωσικής Εκκλησίας στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας» (πρόκειται για την πιο κραυγαλέα εκδήλωση της αιρέσεως του εθνοφυλετισμού της Ρωσικής Εκκλησίας), ιερέας Γεώργιος Σεργκέγιεφ, μετείχαν περισσότερα από 40 άτομα.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο κληρικός της Ρωσικής Εκκλησίας ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου.

Κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποίησαν επίσης Λειτουργίες για πιστούς ρωσικής καταγωγής που ζουν στην τουρκική επαρχία της Αττάλειας. Η Λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα κτήριο που έχει ενοικιαστεί από την κοινότητα των ρωσόφωνων και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Πάνω από 80 άτομα από διαφορετικούς οικισμούς της επαρχίας συγκεντρώθηκαν για τη Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Πρωθιερέας Σέργιος Καζαρίν, ο οποίος είναι (επίσης αντικανονικά και κατ’ εφαρμογήν του εθνοφυλετισμού της Ρωσικής Εκκλησίας) «υπεύθυνος για την πνευματική τροφή του ρωσόφωνου ποιμνίου» στην περιοχή της Αττάλειας.

Μια χριστουγεννιάτικη Λειτουργία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Σμύρνης στις 7 Ιανουαρίου 2021, της οποίας, με την (αντικανονική) ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, προεξήρχε ο Ρώσος Ιερομόναχος Ερμογένης Μπουριγίν, από τη Σταυροπηγιακή Μονή Ντονσκόι της Μόσχας. Περίπου 30 άτομα μετείχαν στη Λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε, κατόπιν συμφωνίας με το Δημαρχείο της Σμύρνης, στον αρχαίο Ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, που υπάγεται στη διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Επίσης στις 8 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε αντικανονικά από τους Ρώσους χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στην πόλη του Εσκίσεχιρ (το ελληνικό Δορύλαιον), που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά της Άγκυρας.

Στις 11 Ιανουαρίου 2021, ο Ρώσος ιερέας Γεώργιος Σεργκέγιεφ πραγματοποίησε μια Λειτουργία για πιστούς της Ρωσικής Εκκλησίας που ζουν στην Σαμψούντα του Πόντου, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν δύο Λειτουργίες στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, στο Κουσάντασι της επαρχίας Αϊδινίου καθώς και στη Σμύρνη, και πάλι από τον ιερέα Γεώργιο Σεργκέγιεφ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Οκτωβρίου 2020, στην κανονική επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Σαμψούντα του Πόντου, «πραγματοποιήθηκε η πρώτη λειτουργία για τους ρωσόφωνους πιστούς του Πατριαρχείου της Μόσχας» (έτσι ακριβώς το ανακοίνωσε η εθνοφυλετική Ρωσική Εκκλησία) που ζουν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Και εκείνη η πρώτη Λειτουργία τελέστηκε από τον Ρώσο ιερέα Γεώργιο Σεργκέγιεφ, ο οποίος, σύμφωνα με την αντικανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στο έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι «υπεύθυνος για την πνευματική τροφή των ρωσόφωνων πιστών στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας»...




 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας»