Κιέβου Επιφάνιος προς Πρόεδρο της Ουκρανίας: Η ενότητα είναι η δύναμή μας, γι' αυτό οι εχθροί μας προσπαθούν πρωτίστως να την καταστρέψουν


 

Ευχετήρια επιστολή του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα γενέθλιά του


 

25 Ιανουαρίου 2021

 

Προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

 

Αγαπητέ Βολοντίμιρ Αλεξάντροβιτς!

 

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και εμού προσωπικώς, δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μας με την ευκαιρία των γενεθλίων σας.

Όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά και νοιάζονται για την Ουκρανία έχουν κοινές φιλοδοξίες: την ειρήνη, την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την ευημερία της Πατρίδας μας. Και λόγω της εκλογής σας από τον λαό, σας έχει ανατεθεί μια ειδική αποστολή: να είστε αρχηγός του κράτους, να παίρνετε καθοριστικές αποφάσεις για αυτό και να ασκείτε τα καθήκοντά σας για το καλό όλων των πολιτών μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι το κλειδί για την υπέρβαση των διαφόρων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι τώρα είναι ο διάλογος και η κατανόηση, η συνεργασία όλων των πατριωτικών δυνάμεων, ολόκληρου του λαού της Ουκρανίας. Η ενότητα είναι η δύναμή μας, γι' αυτό οι εχθροί μας προσπαθούν πρωτίστως να την καταστρέψουν. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι μόνο ό,τι γίνεται με αγάπη για την Ουκρανία θα επιτύχει και οι μηχανορραφίες των εχθρών μας θα εξαφανιστούν όπως η δρόσος στον πρωινό ήλιο.

Είθε ο Παντοδύναμος Κύριος να σας χαρίσει τη σοφία να βρίσκετε πάντα τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχετε το αγαθό για την Ουκρανία και να ενισχύσει την πνευματική σας δύναμη, διότι η νίκη σε κάθε αγώνα αρχίζει απαραίτητα με τη δύναμη του πνεύματος.

Σας εύχομαι καλή υγεία, έμπνευση και μακροζωία και επικαλούμαι την ευλογία του Θεού για όλα τα καλά σας έργα στο όνομα της Ουκρανίας.

 

Με εκτίμηση

 

† Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος

 

Πηγή