Μοιραία, η λεγόμενη "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία" οδηγείται στην άβυσσο της αποστασίας


 

Με ένα κείμενο-σεντόνι, κυριολεκτικά τρομακτικό, αλλά και αποκαλυπτικό πλέον όσο ποτέ ότι η λεγόμενη "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία" έχει αφ' εαυτής αποκοπεί από το σύστημα της Ορθοδοξίας, της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, επιχείρησε το διαβόητο "Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων" του μητροπολίτη Ιλαρίωνα να "αναιρέσει" τάχα τις κανονικές και ιστορικά τεκμηριωμένες θέσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου σε πρόσφατες συνεντεύξεις του.

Ασφαλώς, η πλήρης και συντριπτική απάντηση στις θλιβερές αυτές αντιεκκλησιαστικές απόψεις των Μοσχοβιτών, που ευθέως πλέον αρνούνται την Κανονική Τάξη και Παράδοση 2000 ετών (κυρίως της α΄ χιλιετίας των Οικουμενικών Συνόδων) και επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν μιας δικής τους εμπνεύσεως εκκλησιολογία με εμφανή προτεσταντικά χαρακτηριστικά και αναρχία-ζούγκλα όπου επικρατεί ο κοσμικά ισχυρός, αποτελεί ευθύνη και προνόμιο του Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, τον οποίο άλλωστε επί προσωπικού, χυδαία και σε ένδειξη πανικού, κατηγορούν ως "ψεύτη" και "συκοφάντη".

Για να καταλάβει όμως ο καθένας πόσο διαστρέφουν κατάφωρα την αλήθεια, την ιστορία και την κανονική τάξη της Εκκλησίας μας οι Μοσχοβίτες, αρκεί να διαβάσει μόνο τις πρώτες 4 παραγράφους!!! Και μόνο αυτές είναι ικανές να καταδείξουν ότι οι άνθρωποι ή είναι τρελοί ή παριστάνουν τους τρελούς και πάντως είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, διορθώσεως και κάθε διάλογος μαζί τους είναι μάταιος, όπως ήταν και ο διάλογος των Αγίων Πατέρων με τους Αιρεσιάρχες της ιστορίας, οι οποίοι τελικά απέλαβον το Ανάθεμα της Εκκλησίας.

Γράφουν οι θεήλατοι Μοσχοβίτες:

"Υπό τη μορφή της εκκλησιαστικής κανονικής αναλύσεως ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου διαδίδει ψευδείς, συκοφαντικές κατηγορίες ότι δήθεν η Ρωσική Εκκλησία επί 30 χρόνια ετοίμαζε τη «στρατηγική» εισπήδησης στο κανονικό έδαφος άλλων κατά τόπους Εκκλησιών, και ότι δήθεν διεκδικεί παγκόσμια δικαιοδοσία στον ορθόδοξο κόσμο και ότι δήθεν παρόμοιες αξιώσεις έχουν τάχα καταγραφεί στον Καταστατικό Χάρτη της.

Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων με πλήρη ευθύνη δηλώνει: ούτε οι προηγούμενες, αλλά ούτε και η ισχύουσα εκδοχή του Καταστατικού Χάρτη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, το κείμενο του οποίου είναι προσβάσιμο δημοσίως, δεν επιβουλεύονται τα κανονικά όρια των άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών." 

Τι ωραία θα ήταν όλα ως εδώ, εάν αμέσως μετά δεν παρέθεταν οι ίδιοι το σχετικό απόσπασμα του Καταστατικού Χάρτη τους όπου απερίφραστα και αντικανονικά αναφέρεται το επίμαχο σημείο, το οποίο και συνιστά την ορθώς καταγγελθείσα από τον άγιο Περιστερίου διάθεσή τους να εγκαταστήσουν αντικανονικά μια παγκόσμια δικαιοδοσία. Ιδού λοιπόν αυτό που μόνοι τους παραθέτουν:

"Στον ισχύοντα Καταστατικό Χάρτη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας απαριθμούνται τα κράτη, τα οποία συγκροτούν το κανονικό έδαφός της: «Η δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περιλαμβάνει τα πρόσωπα του ορθόδοξου δόγματος, τα οποία διαβιούν στο κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στη Ρωσική Ομοσπονδία, την Ουκρανία, τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, τη Δημοκρατία του Καζακστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη Δημοκρατία της Κιργιζίας, τη Δημοκρατία της Λετονίας, τη Δημοκρατία της Λιθουανίας, τη Μογγολία, τη Δημοκρατία του Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, τη Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν, τη Δημοκρατία της Εσθονίας, την Ιαπωνία, καθώς επίσης και τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι διαβιούν σε άλλες χώρες και υπάγονται εθελουσίως στη δικαιοδοσία της» (I. 3)."

Ο κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα που καταγγέλλει ο άγιος Περιστερίου είναι η εξής αντικανονική (παπικής εμπνεύσεως) αναφορά: "καθώς επίσης και τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι διαβιούν σε άλλες χώρες και υπάγονται εθελουσίως στη δικαιοδοσία της"... Τι σημαίνει αυτό; Αυτό που γίνεται σήμερα στην Αφρική ή θα μπορούσε να γίνει αύριο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο για να δικαιολογήσει τη σχισματική εισπήδηση των Ρώσων στα κανονικά όρια άλλων Εκκλησιών. Τι ισχυρίζονται οι Ρώσοι; Ότι τάχα οι Αφρικανοί ιερείς τους... παρακάλεσαν να ενταχθούν στη Ρωσική Εκκλησία! Και αυτοί, σύμφωνα με την αντικανονική πρόβλεψη του Καταστατικού Χάρτη τους, τους αποδέχθηκαν. Γιατί αυτό ακριβώς διακηρύσσουν επίσημα: ότι «Η δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περιλαμβάνει ... επίσης και τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι διαβιούν σε άλλες χώρες και υπάγονται εθελουσίως στη δικαιοδοσία της»!!!

Τι πιο προφανές λοιπόν ότι ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου έχει απόλυτο δίκαιο και ότι οι ανίεροι Μοσχοβίτες ψεύδονται τόσο απροκάλυπτα ώστε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τί γράφεται στον ίδιο τον Καταστατικό τους Χάρτη αλλά και εφαρμόζεται από τους ίδιους παγκοσμίως με τις αντικανονικές εισπηδήσεις τους σε κανονικά εδάφη άλλων Εκκλησιών;

Το τελικό συμπέρασμα: Καλά κάνουν οι Σεβαστοί Αρχιερείς ειδικοί επιστήμονες επί του Κανονικού Δικαίου, όπως οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κρήνης κ. Κύριλλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Περιστερίου κ. Γρηγόριος της Εκκλησίας της Ελλάδος, και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με κανονικά επιχειρήματα να πείσουν τους Μοσχοβίτες και να τους επαναφέρουν στην τάξη από τον ολέθριο δρόμο της αποστασίας όπου βαδίζουν ολοταχώς. Αυτό έκαναν και οι Άγιοι Πατέρες. Προσπαθούσαν μέχρις εσχάτων να σώσουν και να κρατήσουν μέσα στην Εκκλησία τους πάντες, ακόμη και τους μεγαλύτερους αιρετικούς. Αλλά στο τέλος, όταν πια, κατά τον αποστολικό λόγο, διαπίστωναν για τον εκάστοτε αρνητή της αλήθειας ότι "ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καί ἁμαρτάνει ὤν αὐτοκατάκριτος" (Τίτ. 3, 10-11), προκειμένου να διαφυλάξουν το πλήρωμα της Εκκλησίας από την πλάνη αναγκάζονταν να τον αποκόψουν από το Σώμα της Εκκλησίας.

Μοιραία, η λεγόμενη "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία" οδηγείται σε αυτήν την άβυσσο, εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα...