Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: ο πόλεμος είναι μεγάλο κακό, ενάντια στο σχέδιο του Θεού για τη Δημιουργία Του


 

Σε αντίθεση με κάποιους επικίνδυνα πλανεμένους που προσβάλλουν και εκθέτουν την Ορθοδοξία -ισχυριζόμενοι ως θλιβεροί ψευδοπροφήτες ότι ο πόλεμος είναι… θέλημα του Θεού!- ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, με μήνυμά του προς τον δοκιμαζόμενο από τη ρωσική επιθετικότητα Ουκρανικό λαό, ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας και, ως αληθινός Ποιμένας της Εκκλησίας του Χριστού, επισημαίνει:

 

"Ο πόλεμος είναι ένα μεγάλο κακό που έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο του Θεού για τη δημιουργία. Βαρύ αμάρτημα διαπράττει αυτός που το εξαπολύει, και ταυτόχρονα μεγάλο κατόρθωμα κάνουν όσοι υπερασπίζονται τη θεόσδοτη Πατρίδα τους και την Αλήθεια του Χριστού. Ως εκ τούτου, μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους τους υπερασπιστές μας που υπερασπίζονται την πατρίδα τους την Ουκρανία από τον επιτιθέμενο με μια ζωντανή και αξιόπιστη ασπίδα!

Οι καρδιές μας, οι ειλικρινείς προσευχές μας και η υποστήριξή μας είναι πάντα μαζί σας.

Πιστεύω: Ο Θεός σίγουρα θα ακούσει τις προσευχές μας και θα μας δώσει μια δίκαιη ειρήνη - η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, μαζί με εκατομμύρια Ουκρανούς και ανθρώπους καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο, προσεύχεται για αυτό κάθε μέρα. Επικαλούμαι στους υπερασπιστές της Ουκρανίας την ευλογία του Θεού!

Το κείμενο της προσευχής:

Προσευχή για τους υπερασπιστές της Πατρίδας

Στα χέρια Σου, Κύριε, να είναι σήμερα όλοι όσοι υπερασπίζονται την ειρήνη και την ευημερία της Πατρίδας μας της Ουκρανίας. Ευλόγησέ τους ώστε να αισθάνονται πάντα ότι είσαι κοντά τους στις καθημερινές φροντίδες της στρατιωτικής θητείας. Δώσε τους το θάρρος να είναι τολμηροί ομολογητές της πίστης στον Χριστό που σταυρώθηκε και αναστήθηκε και να πολεμήσουν με θάρρος την αμαρτία και κάθε κακό.

Άκουσε, Κύριε, την προσευχή των μητέρων και τις προσευχές όλου του Ουκρανικού λαού μας και προστάτεψε αυτά τα παιδιά Σου με γενναιόδωρη ουράνια χάρη, έτσι ώστε, προστατευμένα από κάθε κακό, να μπορούν να εκτελούν καλά το καθήκον τους, προστατευμένοι από το Άγιο Πνεύμα Σου. Αμήν."

 

Πηγή