Κληρικοί της εν Ουκρανία υπό τον Ονούφριο Ρωσσικής Εκκλησίας: Ο Πατριάρχης Κύριλλος μπορεί ήδη να θεωρηθεί εγκληματίας πολέμου μαζί με τον Πούτιν. Καθημερινά κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά...


 

Μεγάλη διάδοση ανάμεσα σε κληρικούς και πιστούς της υπό το μητροπολίτη Ονούφριο Ρωσσικής Εκκλησιαστικής Παρουσίας στην Ουκρανία έχει το παρακάτω καταγγελτικό κείμενο, με το οποίο αποδεικνύεται ότι πλέον οι ψευδείς προφάσεις της σατανικής ιδεολογίας του «Ρωσσικού Κόσμου» άρχισαν να διαλύονται ανάμεσα στους Ουκρανούς πιστούς, συνεπεία της εγκληματικής εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία με την ευλογία και «μεταφυσική» υποστήριξη του Μοσχοβίτη πατριάρχη Κυρίλλου και συνολικά της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρατίθεται το σχετικό κείμενο σε ελληνική μετάφραση.

 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μπορεί ήδη να θεωρηθεί εγκληματίας πολέμου μαζί με τον Πούτιν. Καθημερινά κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά...

Η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών στη Ρωσσία δεν είναι καλύτεροι. Ο αριθμός των βίντεο με ιερείς και επισκόπους της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να παραθέτουν σε κηρύγματα τα αφηγήματα του Κρεμλίνου είναι συγκλονιστικός. Οι ναοί της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν γίνει μια ακόμη πλατφόρμα για την προώθηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Αντίθετα, οι περισσότεροι ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.μ. δηλαδή, της υπό τον Ονούφριο εν Ουκρανία Ρωσσικής Εκκλησιαστικής Παρουσίας) αγωνίζονται να διακόψουν κάθε σχέση με αυτήν την εντελώς απαξιωμένη δομή (σ.μ. δηλαδή, τη Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία), η οποία ουσιαστικά έχει γίνει απλώς εξάρτημα του κρατικού μηχανισμού της Ρωσσίας.

Είναι ήδη προφανές ότι είναι απαράδεκτο να μνημονεύεται το όνομα του πατριάρχη Κυρίλλου στις ακολουθίες -σχεδόν όλοι οι κληρικοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν το κάνουν πλέον- αλλά δεν είναι αρκετό. Αυτό είναι πολύ λίγο.

Υπάρχουν ήδη αρκετές επισκοπές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις οποίες ο κλήρος ζήτησε από τον επίσκοπό τους να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να πραγματοποιηθεί ένα επισκοπικό συμβούλιο το συντομότερο δυνατό, όπου θα μπορούσε να αναμένεται μια απόφαση να στείλει στη Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία απαίτηση για πλήρη αυτοκεφαλία. Πρόκειται για απαίτηση, όχι για παράκληση. Θεωρώ λάθος να ζητάω παρακλητικά κάτι από αυτούς που ευλογούν τους δολοφόνους του λαού μας.

Η συνοδική φωνή της Εκκλησίας πρέπει να απαιτήσει πλήρη ρήξη με εκείνους των οποίων τα λόγια και οι πράξεις δυσφημούν όλους τους Ορθοδόξους. Και ακόμη περισσότερο εμάς, τους απλούς ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που σε καμία περίπτωση δεν συμμεριζόμαστε τις ιδέες του «ρωσσικού κόσμου», αλλά αναγκαζόμαστε να κοκκινίζουμε διαρκώς από ντροπή για τους Ρώσσους προπαγανδιστές με τα ράσα. Να ντρεπόμαστε λόγω του απατηλού δεσμού με εκείνους και γενικά γιατί θεωρούν και τους εαυτούς τους Χριστιανούς.

Παρακαλώ τόσο τους κληρικούς όσο και τους πιστούς να στηρίξουν αυτή την ανάρτηση με αναδημοσιεύσεις και σχόλια.

Τόσο οι επίσκοποι όσο και οι ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι απόλυτα στο πλευρό της Ουκρανίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Οι ενορίτες των ναών μας, με την ευλογία των κληρικών τους, υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, φυλάνε πόλεις και χωριά στις μονάδες εδαφικής άμυνας. Η Εκκλησία βοηθά τους πρόσφυγες, οργανώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα και προσεύχεται καθημερινά για τη νίκη της Ουκρανίας επί των ρωσσικών στρατευμάτων.

Αυτά είναι προφανή πράγματα που έχουν ακαταμάχητη δύναμη.

Και δεν θέλω να κοκκινίζω από ντροπή για την αυταπάτη που ξεχύνεται από τους άμβωνες της Ρωσσίας. Κουράστηκα...



 

Σχετική πηγή: δημοσίευμα στο Facebook του κληρικού της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» π. Αλέξανδρου Κλιμένκο, το οποίο αναπαράγουν πολλοί άλλοι κληρικοί και πιστοί της υπό τον Ονούφριο εκκλησιαστικής δομής.