Η Μεγάλη Αφύπνιση των Ουκρανών: Κληρικός της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας ανθίσταται με ηρωισμό στους Ρώσους εισβολείς


 

Το Σλαβούτιτς είναι πόλη στη βόρεια Ουκρανία, σκόπιμα χτισμένο για την εκκένωση του προσωπικού του Εργοστασίου Πυρηνικής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ μετά τη καταστροφή του 1986 που σημειώθηκε κοντά στην πόλη του Πριπιάτ. Γεωγραφικά βρίσκεται εντός της επαρχίας Ρίπνι της περιφέρειας Τσέρνιχιβ αλλά διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια Κιέβου ως πόλη περιφερειακής σημασίας.

Η πόλη είχε προ ημερών καταληφθεί από το Ρωσικό Στρατό Κατοχής. Μετά όμως τις επανειλημμένες και σφοδρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις των Πατριωτών Ουκρανών, ο Ρωσικός Στρατός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πόλη, η οποία ωστόσο παραμένει περιφερειακά αποκλεισμένη από τους Ρώσους εισβολείς.

Στην πόλη αυτή σημειώθηκε ένα εντυπωσιακό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Ιερέα της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, Ιβάν Σεπίντα, εφημέριο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Σλαβούτιτς. Ο ηρωικός και πατριώτης αυτός κληρικός, αφού είχε λειτουργήσει και λάβει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, σήκωσε μαζί με τον πιστό και πατριωτικό λαό το Σταυρό και τα λάβαρα και κατευθύνθηκε προς τους στρατιώτες των δυνάμεων της ρωσικής κατοχής. Αφού τους πλησίασε, άρχισε να κηρύττει δυνατά. Τους είπε: «Δεν είστε Χριστιανοί! Να βγάλετε τους Σταυρούς που φοράτε, γιατί οι Χριστιανοί δεν σημαδεύουν απλούς ανθρώπους με πολυβόλα».

Όταν ένας καλά εξοπλισμένος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας προσπάθησε να τον εκφοβίσει, ο ιερέας απάντησε ότι μετά την Θεία Κοινωνία ήταν ενωμένος με τον Θεό και φορώντας τα λευκά του άμφια ήταν έτοιμος για την κηδεία του. Και ότι και αυτός, όπως και όλοι οι Ουκρανοί της πόλης, δεν τους φοβάται.

Πρόκειται για μια Μεγάλη Αφύπνιση που βιώνουν με αίμα και ιδρώτα οι Ουκρανοί, κυρίως εκείνοι που όντας υπό τη Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία, επί πολλές σειρές ετών υφίσταντο την πλύση εγκεφάλου της αιρετικής διδασκαλίας του «Ρωσικού Κόσμου». Τώρα πλέον, διαπιστώνουν πόσο καταστροφικός και σατανικός είναι αυτός ο «Ρωσικός Κόσμος», πόσο αντίθετος με την εθνική τους αυτοσυνειδησία και την ίδια την επιβίωσή τους.

Ευχόμαστε σύντομα όλοι να καταλάβουν ότι η Πνευματική και Κρατική τους Ελευθερία προϋποθέτουν τη συσπείρωσή τους υπό τη μία Κανονική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Υπό το Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Τον μόνο που σθεναρά ανθίσταται στους εισβολείς και εμψυχώνει τον Ουκρανικό Λαό στην Ηρωική του Αντίσταση. Σε αντίθεση με το Μητροπολίτη Ονούφριο και τους λοιπούς επικεφαλής της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας που ακόμη παίζουν περίεργο παιχνίδι σε βάρος της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας...

 

Πηγή