Ο "Ρωσικός Κόσμος" συνεχίζει να καταστρέφει μοναστήρια και να σκοτώνει μοναχούς στην Ουκρανία...


 

Και ενώ ο αιρεσιάρχης του "ρωσικού κόσμου", ο αιματοβαμμένος ψευδοπατριάρχης Κύριλλος, αγωνίζεται μέσω της Ουγγαρίας του Ορμπάν να αποφύγει τις κυρώσεις της ΕΕ, ο "ιερός πόλεμος" του Πούτιν, που σχεδόν καθημερινά "ευλογεί", συνεχίζει να καταστρέφει ναούς και μοναστήρια και να δολοφονεί κληρικούς και μοναχούς στην Ουκρανία. Και μάλιστα στις ανατολικές περιοχές, όπου το μεγαλύτερο μέρος των εκεί Ορθοδόξων τελεί υπό τη δικαιοδοσία της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας και το Μητροπολίτη Ονούφριο...

Όπως πληροφορούμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα της υπό τον Ονούφριο εκκλησιαστικής δομής, "στις 30 Μαΐου 2022, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της πόλης Σβυατογκόρσκ, η Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Σβυατογκόρσκ καταστράφηκε, δύο μοναχοί αυτού του μοναστηριού και μια μοναχή σκοτώθηκαν και τρεις μοναχοί τραυματίστηκαν. Αυτό ανέφερε το Τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας..."

"Με βαθιά λύπη ανακοινώνω ότι στις 30 Μαΐου, κατά τη διάρκεια των μαχών, υπέστησαν ζημιές το Γ' και Δ' μοναστικό σώμα της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως του Σβυατογκόρσκ. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν ο μοναχός της Λαύρας αρχιμανδρίτης Γαλακτίων, ο μοναχός Αριστοκλής και η μοναχή Βαρβάρα. Τραυματίστηκαν οι Ιερομόναχοι Ιωάσαφ και Αμφιλόχιος, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Αλύπιος. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών λαϊκών είναι προς το παρόν άγνωστος", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ντονέτσκ και Μαριούπολης της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας Ιλαρίων.