Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας: "Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συνέβη στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία"


 

Σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Μπούτσα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, όπου είδε την έκθεση φωτογραφίας "Ένας πόλεμος - διαφορετικές ιστορίες" και τον ομαδικό τάφο αθώων κατοίκων της Μπούτσα. 

Η αντιδήμαρχος της Μπούτσα Μυχαϊλίνα Σκόρυκ και ο προϊστάμενος της εκκλησίας πατήρ Άντριι μίλησαν για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Μπούτσα. Για το πώς ο ρωσικός στρατός βασάνιζε τους αμάχους, για το γεγονός ότι κάθε 5-6 κάτοικοι από αυτούς που παρέμειναν στην κατοχή πυροβολούνταν και τα λευκά περιβραχιόνια δεν διασφάλιζαν τη ζωή τους...

"Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συνέβη στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, διότι τώρα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο", δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο τέλος της συνάντησης.















Πηγή