Δεν έχουν τέλος οι προδοσίες της αντικανονικής σέκτας του Ονουφρίου στην Ουκρανία: Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) απήγγειλε κατηγορία για έναν ακόμη κληρικό της μοσχοβίτικης "εκκλησίας" στην περιοχή του Ζιτομίρ


 

Περιφέρεια Ζιτομίρ: Η SBU επέδωσε ερήμην ειδοποίηση υποψίας στον προϊστάμενο ναού της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος αρνήθηκε την εγκληματική εισβολή και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι αξιωματικοί της SBU συνέλεξαν στοιχεία για παράνομες δραστηριότητες ενός ιερέα της επισκοπής Ζιτομίρ της υπό τον Ονούφριο μοσχοβίτικης σέκτας, ο οποίος υποστήριζε και διέδιδε στους ενορίτες αφηγήσεις του επιθετικού κράτους της Ρωσίας.

Η υπόθεση αφορά τον προϊστάμενο μιας ενορίας κοντά στο Μπέρντιτσεφ.

Σύμφωνα με την έρευνα, μετά τις λειτουργίες στην εκκλησία, ο κληρικός διεξήγαγε «εκπαιδευτικό έργο» μεταξύ των πιστών, αρνούμενος δημοσίως την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο ιερέας υπερασπίστηκε τη θέση ότι ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τον πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Ουκρανίας. Αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά την εμπλοκή του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου σε εγκλήματα κατά της Ουκρανίας και τον αποκάλεσε «πατέρα» που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη «διαμάχη μεταξύ δύο αδελφών» - Ουκρανών και Ρώσων. Αντιθέτως, κατηγόρησε τους ίδιους τους Ουκρανούς για την έναρξη του πολέμου.

Ο ιερέας προέτρεπε επίσης τους ενορίτες του να μην υπερασπιστούν την Ουκρανία, αλλά να υπομείνουν και να προσευχηθούν για τη συγχώρεση των αμαρτιών. Εξοργισμένοι ντόπιοι διαμαρτυρήθηκαν στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) για την αντι-ουκρανική στάση του κληρικού.

Τα συμπεράσματα των ειδικών γλωσσολόγων που ενεπλάκησαν στην έρευνα της SBU επιβεβαίωσαν τον παράνομο χαρακτήρα των δηλώσεων του δράστη.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, οι ερευνητές της SBU επέδωσαν στον δράστη κληρικό της σέκτας του Ονουφρίου ειδοποίηση για την υποψία άρνησης της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, δηλαδή διάπραξης εγκλήματος σύμφωνα με το μέρος 1 του άρθρου 436-2 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.




Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θρησκευτική Αλήθεια