Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ....




Απλά για... συμπροβληματισμό...
Γιατί η Εκκλησία πρέπει να εξετάζει όλες τις πλευρές και να ακούει όλες τις απόψεις, χωρίς να είναι πειθήνια στα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί βάσει ιδιοτέλειας και συμφερόντων αλλοτρίων προς το αληθές των ανθρώπων ψυχοσωματικό όφελος...


Ως Κληρικός, ακούω διαρκώς ποικίλες απόψεις περί του καυτού αυτού ζητήματος. Και αρνούμαι να το αντιμετωπίσω με τη γνωστή φαρισαϊκή και ταυτόχρονα στρουθοκαμηλική νοοτροπία του νεοέλληνα, δηλαδή βάζοντας ταμπέλες σε ανθρώπους και στιγματίζοντας αδιάκριτα συμπεριφορές, χωρίς στο τέλος να θέλω ή να επιδιώκω κάποια λύση στα προβλήματα.

Επιζητώ την αλήθεια. Και στο προκείμενο ζήτημα, όπως και σε όλα άλλωστε που αφορούν στην υλική-βιολογική πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης, μόνο η Επιστήμη -η σωστή Επιστήμη που δεν είναι στρατευμένη σε αλλότριους σκοπούς και συμφέροντα- μπορεί να μας οδηγήσει σε ορθά μονοπάτια.


Διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα totalhealthcarethc.com μεταξύ άλλων και τα εξής:
Dr. Dhanabalan is a highly respected physician trained in Family Medicine and Occupational & Environmental Medicine.
She is a Fellow of the American Academy of Family Physicians and a Diplomat Certified in Cannabis Medicine.
Dr. Dhanabalan is the Founder/CEO of Global Health & Hygiene Solutions., LLC whose mission is to promote wellness and prevent illness. She currently practices at Uplifting Health and Wellness in Natick, MA. She is dedicated to “Educating, Embracing, and Empowering” her patients while promoting cannabis as a treatment option. Dr. Dhanabalan believes that “Cannabis is not an entrance drug, it is an exit drug from pharmaceuticals and narcotics”.

Δηλαδή (απόπειρα μετάφρασης):

Η Δρ Dhanabalan είναι μία πολύ αξιοσέβαστη γιατρός που εκπαιδεύεται στην Οικογενειακή Ιατρική και την Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Ιατρική.
Είναι πτυχιούχος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών και διπλωματούχος, που έχει πιστοποιηθεί στην ιατρική κάνναβη.
Η Δρ Dhanabalan είναι η Ιδρύτρια / Διευθύνουσα Σύμβουλος της Global Health & Hygiene Solutions, LLC, η αποστολή της οποίας είναι η προώθηση της ευεξίας και η πρόληψη της ασθένειας. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται στο Uplifting Health and Wellness στο Natick της Μασσαχουσέτης. Είναι αφιερωμένη στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση, Στοργή, Ενδυνάμωση" για τους ασθενείς της, ενώ προωθεί την κάνναβη ως θεραπευτική επιλογή. Η Δρ Dhanabalan πιστεύει ότι "η κάνναβη δεν είναι μια ουσία εισόδου (στα ναρκωτικά), αλλά είναι μια ουσία εξόδου από φαρμακευτικά προϊόντα και ναρκωτικά".