Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ "ΚΟΛΛΗΤΟΙ" ΣΟΥ... (ΒΙΝΤΕΟ)



Για την πάντοτε κριτική, έως και... προκλητική, στάση του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, δεν χρειάζεται να πω ή να υπενθυμίσω το παραμικρό... Νομίζω όλοι όσοι "παροικούν την Ιερουσαλήμ" μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του κ. Σεραφείμ με αφορμή διάφορα ζητήματα.


Γι' αυτό και έχει πολλαπλή αξία το γεγονός ότι τοποθετείται δημόσια με ξεκάθαρο τρόπο υπέρ των απαράγραπτων Κανονικών, Ιστορικών, Εκκλησιαστικών Δικαίων του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, με αφορμή το καυτό επίκαιρο ζήτημα της Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Αδιαμφισβήτητα ο Σεβ. κ. Σεραφείμ είναι βαθύς γνώστης των νομικών και κανονικών θεμάτων τόσο της Εκκλησίας όσο και της Πολιτείας και του Διεθνούς Δικαίου. Γι' αυτό και οι απόψεις του εν προκειμένω είναι εξόχως σημαντικές και διαφωτιστικές για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στο εν λόγω ζήτημα.

Ακούστε με πολλή προσοχή όλη την συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς. Νομίζω πολλές απορίες θα απαντηθούν.