ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ...




Για μία ακόμη φορά, αισθάνομαι βαθύτατη την ανάγκη να δοξάσω τον Θεόν και να ευχαριστήσω, εγώ ο ελάχιστος και ταπεινός κληρικός της Εκκλησίας Κρήτης, την Αυτού Μακαριότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Βουκουρεστίου, Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας και Πατριάρχη Ρουμανίας και Τοποτηρητή του Θρόνου της Καισαρείας Καππαδοκίας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ. Μαζί με Εκείνον και όλη την ευλογημένη Ορθόδοξο Εκκλησία της Ρουμανίας και το Ρουμανικόν Έθνος, οι οποίοι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμούν τους εαυτούς τους και την Ιστορία τους με την...
έκφραση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς την Μητέρα τους Εκκλησία, τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.

Όσα ευλογημένα και θεάρεστα παρακολουθήσαμε κατά τα Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, αποδεικνύουν την αληθινή οντολογία και ταυτότητα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία -όπως την εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας, καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη, την τιμή και την αναγνώριση προς την Μητέρα Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ- δεν σμικρύνει, δεν υποβαθμίζει, αλλά μεγαλύνει και καταξιώνει.

Είθε αυτήν τη μεγάλη χριστιανική αλήθεια, που έχει ως πυρήνα της την χριστομίμητη πραότητα και ταπείνωση, να την κατανοήσουν σύντομα και οι ηγέτες της Ρωσικής Εκκλησίας, αλλά και κάποιοι στην Εκκλησία της Ελλάδος, οι οποίοι θεωρούν εσφαλμένα ότι θα ανεβούν και θα αυξηθούν οι ίδιοι, εάν καταρρακώσουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο...

Αλλά ο Πνευματικός Νόμος είναι ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος και έχει διατυπωθεί από τον ίδιο τον Θεόν, ήδη με τις πρώτες 10 Εντολές που έδωσε στον άνθρωπο: «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται, και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γής της αγαθής, ης Κύριος ο Θεός σου δίδωσί σοι».

Αμήν.