Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ... ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΞΙΜΟ!




Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες μίας ακόμη εξευτελιστικής φαρσοκωμωδίας στους κόλπους της βαρέως νοσούσης, ένεκεν Ιερωνύμου, Εκκλησίας της Ελλάδος. Μιας ανταλλαγής ανοίκειων επιστολών και "πυρών", με μπόλικη χολή και μνησικακία, ανάμεσα στο γηραιό Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και στον κατά πολύ νεώτερο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον "στενούς" ανθρώπους του Αθηνών Ιερωνύμου και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την πρώτη στιγμή που "έσκασε" η "συμφωνία" Τσίπρα και Ιερωνύμου, θεωρείται ως...
ένας εκ των "εγκεφάλων" που την επεξεργάστηκαν... (Την επομένη του κοινού "διαγγέλματος" Τσίπρα-Ιερωνύμου, όλοι θυμόμαστε το δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο να... πανηγυρίζει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι Alpha, λέγοντας ότι η "τρόικα" του Ιερωνύμου που έλαβε ενεργό μέρος στη διαμόρφωση της "συμφωνίας" με τον Τσίπρα ήταν οι Ιωαννίνων Μάξιμος, Θεσπιών Συμεών και ο κ. Δήμτσας).

Αυτός λοιπόν ο "κολλητός" του Ιερωνύμου κ. Μάξιμος έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο να απαξιώσει με κάθε μέσο τον ούτως ή άλλως εκκεντρικό και ακραίο στις εκφράσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αλλά, ας μου επιτραπεί, τουλάχιστον ευθύ και ειλικρινή, που ξέρεις τι πιστεύει και τι λέει, άσχετα με το πόσο συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του. Γιατί όλα μπορείς να τα καταλογίσεις στον Αμβρόσιο, όχι όμως την υποκρισία, την πονηρία και το χυδαίο πολιτικαντισμό που έχει εμποτίσει το περιβάλλον του Μητροπολίτου των Αθηνών και όλους όσοι είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτό...

Ο κ. Μάξιμος λοιπόν, μέσω γνωστής ιστοσελίδας, επιτίθεται με ιταμό τρόπο στον συνεπίσκοπό του Αμβρόσιο. Και τον εγκαλεί, μεταξύ άλλων, και για τις... ύβρεις του Αμβροσίου προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα!!! Ναι, παρακαλώ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι αυτός που εγκαλεί ένα άλλο Μητροπολίτη επειδή, εν προκειμένω τουλάχιστον, λέει μια μεγάλη αλήθεια, που πλέον όλοι οι Έλληνες αναγνωρίζουν με πολλές τύψεις για τις τελευταίες επιλογές τους στις κάλπες των εκλογών: ότι ο Τσίπρας δεν είναι μόνο ένας άθεος, όπως έχει ο ίδιος ομολογήσει και είναι δικαίωμά του, αλλά θέλει με βία και δολιότητα να κάνει και την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες σαν τα μούτρα τα δικά του και όλων εκείνων των εμμονικών, ιδεοληπτικών και μουμιοποιημένων φαντασμάτων αριστερισμού που συγκροτούν το ραγδαίως πλέον απαξιούμενο από τον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό κόμμα του. Και δεν είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή κάποιος ταλαίπωρος απολογούμενος σε τηλεοπτικό πάνελ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει για να εγκαλέσει τον Αμβρόσιο, αλλά ένας άλλος Μητροπολίτης!

Και γιατί να μας ξενίζει όλο αυτό; Ο κ. Μάξιμος έδειξε εδώ και καιρό ποιο είναι το κέντρο βάρους της σκέψης και των δημόσιων παρεμβάσεών του. Δεν είναι η Εκκλησία, η Θεολογία, ο Χριστός, η Αλήθεια του Ευαγγελίου, αλλά η υπεράσπιση των συνεταίρων και συνενόχων στην εδώ και τρία έτη εξυφαινόμενη συναλλαγή. Έτσι, όταν πάλι ο Αμβρόσιος είχε ξεφύγει από το μέτρο λέγοντας τις δικές του αθεολόγητες απερισκεψίες, με αφορμή τις ανθρωποκτόνες πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Αττική, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων βγήκε και διαμαρτυρήθηκε. Όχι μόνο αυτός, αλλά και άλλοι Επίσκοποι τότε βγήκαν και ήλεγξαν με δημόσιες τοποθετήσεις τον Αμβρόσιο για όσα φρικτά είχε πει. Όμως όλοι οι άλλοι Επίσκοποι, πλην του κ. Μαξίμου, είχαν μιλήσει με όρους θεολογικούς, με όρους χριστολογικής αγάπης και συγγνώμης. Ο κ. Μάξιμος όμως είχε μιλήσει ως κομματικός απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα! Παραθέτομε, ως υπενθύμιση, χαρακτηριστική φράση, την οποία είχε πει τότε σε δημόσια ομιλία του κατηγορώντας τον Αμβρόσιο: «Παρουσιάζει αμνησία. Θα ήθελα να θυμάται και τα προηγούμενα χρόνια και όχι την τελευταία τριετία...».

Δηλαδή; Τον κ. Μάξιμο τότε δεν τον ένοιαξε που ο Αμβρόσιος συκοφαντούσε τον ίδιο τον Θεό της αγάπης, παρουσιάζοντάς Τον ως τον ανθρωποκτόνο τιμωρό που εξαιτίας του Τσίπρα έκαψε αθώους ανθρώπους στην πύρινη λαίλαπα της Αττικής! Τον κ. Μάξιμο τον πείραξε που ο Αμβρόσιος κατηγόρησε τον Τσίπρα και την Κυβέρνησή του, ενώ και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν, ας πούμε, τα ίδια χάλια!... Βλέπετε πού εστίασε την κριτική του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων; Στο πολιτικό σκέλος της παρέμβασης Αμβροσίου και όχι στο πολύ σημαντικότερο, δηλαδή το θεολογικό. Σε αντίθεση φυσικά με όλους τους άλλους Επισκόπους που επίσης επέκριναν τον Αμβρόσιο, αλλά με ορθά και σοφά εκκλησιολογικά και θεολογικά επιχειρήματα, προβάλλοντας τον Θεό Πατέρα, τον Θεό της Αγάπης και της Συγγνώμης.

Αυτή είναι η μεγάλη, η τεράστια, η ειδοποιός διαφορά. Και δυστυχώς, ο κ. Αμβρόσιος, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δημοσιεύει εδώ και λίγο καιρό ένα... σίριαλ απαντήσεων στα όσα του καταλόγισαν τότε οι συνεπίσκοποί του. Αλλά απαντήσεις αδιάκριτες και άδικες, με τις οποίες ισοπεδώνει και τσουβαλιάζει τους πάντες. Και βάζει στην ίδια κατηγορία τον κομματικό απολογητή του ΣΥΡΙΖΑ Μάξιμο με τους άλλους σώφρονες και συνετούς Επισκόπους που μίλησαν με λόγο εκκλησιαστικό και χριστοκεντρικό. 

Ίσως τώρα, τώρα που βλέπει το προσωπικό μένος του κ. Μαξίμου προς το πρόσωπό του και την απόλυτη ψυχική και συμφεροντολογική ταύτιση του Μητροπολίτου Ιωαννίνων με το Καθεστώς Τσίπρα, να καταλάβει ότι κακώς ο ίδιος έπραξε και ότι έπρεπε να έχει την απαιτούμενη, ως Ιεράρχης, διάκριση. Τώρα λοιπόν, ας κάθεται να αντιπαλεύει και να ξεκατινιάζεται δημοσίως με τον Μάξιμο, που ως υποτακτικός του Τσίπρα έχει πάρει εργολαβία την υπεράσπιση της Κυβέρνησης των Αθέων και Ανθελλήνων, προκειμένου να υπερασπίσει και το δικό του "αφεντικό", τον Μητροπολίτη Αθηνών, για την συνωμοσία του με αυτήν την ελεεινή εξουσία της παρακμής και της διαστροφής των πάντων.

Αλλά, δόξα τω Θεώ, ο καιρός όλου αυτού του εσμού σύντομα τελειώνει. Και θα γίνει του Θεού το Θέλημα.