Πατριαρχείο Γεωργίας: Τα σχέδια του Πατριαρχείου Μόσχας για άνοιγμα Γεωργιανής ενορίας στο Παρίσι είναι «απολύτως απαράδεκτα» (ολόκληρη η αυστηρή επιστολή προς τον εκπρόσωπο της Μόσχας στη γαλλική πρωτεύουσα)


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχέδια του Πατριαρχείου Μόσχας να ιδρύσει μια Γεωργιανή ενορία στο Παρίσι υπό τη δικαιοδοσία του, με μια επιστολή που υπογραμμίζει τη θέση του Πατριαρχείου Γεωργίας επί του θέματος.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων στο Πατριαρχείο της Γεωργίας, υπογράφει την επιστολή που απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο Ντούμπνα Ιωάννη (Ρενετώ) της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ορθόδοξων Παροικιών στη Δυτική Ευρώπη, για να εκφράσει την ανησυχία του, μετά από προηγούμενες εκθέσεις που ανέφεραν ότι η Ρωσική Αρχιεπισκοπή σχεδίαζε να ιδρύσει μια Γεωργιανή ενορία στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Στην επίσημη αλληλογραφία, ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Γεωργίας επισημαίνει στον επικεφαλής του Ρωσικού θρησκευτικού οργανισμού ότι ήδη από το 2009 υπάρχει και λειτουργεί μια Γεωργιανή ενορία στο Παρίσι υπό τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο, η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Γεωργίας. 

Η επιστολή τονίζει ότι τα σχέδια για την ίδρυση της Γεωργιανής ενορίας από τη Ρωσική εκκλησία είναι «απολύτως απαράδεκτα» και εκφράζει την ελπίδα για «έγκαιρη» επίλυση της «παρανόησης» μεταξύ των δύο Εκκλησιών. 

Αναφορές σχετικά με τα σχέδια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για ίδρυση μιας Γεωργιανής ενορίας στο Παρίσι εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

 

Source: agenda.ge

 

Η επιστολή του Μητροπολίτη Γερασίμου, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων στο Πατριαρχείο της Γεωργίας, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ντούμπνα Ιωάννη Ρενετώ