ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ; Ο,ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ"!




Δεν γνωρίζω (ή καλύτερα, δεν θα ήθελα, προς το παρόν, να διατυπώσω βάσιμες υποψίες...) ποιοι βρίσκονται πίσω από μία ακόμη επαίσχυντη, επειδή είναι ανώνυμη, διαρροή, που εκθέτει το Άγιον Όρος συνολικά, όχι για την ουσία της όποιας θέσης εκφράζεται, αλλά για τον άνανδρο τρόπο με τον οποίο κάποιοι "παπαγάλοι" μοσχοβίτικων συμφερόντων εντός της Αθωνικής Πολιτείας επιχειρούν εδώ και πολλές εβδομάδες να...
καταστήσουν το Περιβόλι της Παναγίας βρώμικο όπλο στις επιδιώξεις της Μοσχοβίας κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το γελοίον του πράγματος είναι, ότι αυτά που δήθεν καταγγέλλουν με την κατευθυνόμενη ανώνυμη διαρροή τους είναι ό,τι ακριβώς πράττουν οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή που το Άγιον Όρος ενεπλάκη με την υπόθεση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. Εκείνοι οι "κύκλοι" είναι που από την αρχή άρχισαν ανωνύμως να διαρρέουν πληροφορίες από συζητήσεις και ανταλλαγή προβληματισμών μέσα στην Ιερά Κοινότητα με στόχο να παρουσιάσουν το Άγιον Όρος ως αντίθετο στις αποφάσεις του Επισκόπου και Πνευματικού του Πατρός και Προϊσταμένου, του Οικουμενικού Πατριάρχου. Αυτοί οι φιλομοσχοβίτικοι κύκλοι είναι που ντροπιάζουν το Άγιον Όρος, αφού το εμφανίζουν ως ένα δουλοπρεπή αναμεταδότη της μοσχοβίτικης προπαγάνδας και δειλό διασπορέα παραπλανητικών ειδήσεων, που προκαλούν σύγχυση και διασύρουν τον Άθωνα στις συνειδήσεις των Ορθοδόξων πιστών της οικουμένης.

Οι ανώνυμοι "κουκουλοφόροι" μέσα από το Άγιον Όρος, για μία ακόμη φορά, ευτελίζουν τον Αγιορείτικο Μοναχισμό. Αφού αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ούτε τον ανδρισμό και την αξιοπρέπεια να δημοσιεύσουν με το όνομα και την υπογραφή τους τις όποιες απόψεις ή διαφωνίες τους. Και έχουν το θράσος να επιτίθενται ανωνύμως στο εμπεριστατωμένο, ιστορικά τεκμηριωμένο και εκκλησιολογικά άψογο κοινό Υπόμνημα που υπέβαλαν στην Ιερά Κοινότητα προ ημερών οι αντιπρόσωποι τεσσάρων Μονών του Αγίου Όρους: Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου και Εσφιγμένου.

Εάν κάποιοι στο Άγιον Όρος έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν που υπεύθυνα, ενυπόγραφα και όπως αρμόζει σε Ορθοδόξους λεβέντες Μοναχούς υπέβαλαν οι 4 αντιπρόσωποι εκ μέρους των Μονών τους, οφείλουν με όμοιο τρόπο, δηλαδή επωνύμως και ενυπογράφως, να την δημοσιοποιήσουν. Διαφορετικά, αποδεικνύουν ότι όσα λέγουν είναι ψευδή, ανυπόστατα, έωλα, προπαγανδιστικά και δημοσιεύονται με την εντολή συμφερόντων αλλοτρίων και εχθρικών προς το Άγιον Όρος και τον φυσικό και κανονικό εκκλησιολογικό του χώρο, δηλαδή το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πλέον δε εξοργιστικό και κραυγαλέο είναι ότι οι άνανδροι αυτοί κουκουλοφόροι με φαυλότητα και υποκρισία εγκαλούν τις 4 Μονές επειδή τάχα "διέρρευσαν" στη δημοσιότητα το κοινό τους Υπόμνημα! Τουλάχιστον οι αντιπρόσωποι των 4 Μονών είχαν το θάρρος να δημοσιοποιήσουν το κοινό υπόμνημά τους με τα ονόματα και τις υπογραφές τους! Αυτό δεν είναι "διαρροή", αλλά θαρραλέα τοποθέτηση για ένα ζήτημα που αυτονοήτως θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν από πλευράς Αγίου Όρους και να μην έχει προκαλέσει τόσα ιλαροτραγικά επεισόδια μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων εδώ και εκεί. Δηλαδή, από τη στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο έλαβε τις αποφάσεις του, το Άγιον Όρος, ως προέκταση εκκλησιαστική του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οφείλει υπακοή και εφαρμογή αυτών των αποφάσεων. Όποιοι διαφωνούν, δικαίωμά τους να το πουν, αλλά επωνύμως. Και αφού λάβουν τις απαντήσεις και τις εντολές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είτε τις εφαρμόζουν είτε πηγαίνουν όπου στην ευχή θέλουν και παριστάνουν τους "αντάρτες"...

Θα μου επιτρέψουν λοιπόν αυτοί οι τολμητίες κουκουλοφόροι "Αγιορείτες" να θεωρήσω άκυρα και άξια μόνο για τα καρναβάλια των ημερών τα όσα δημοσιεύθηκαν ως δήθεν άποψη "της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μονών και των μοναχών του Αγίου Όρους"!!! Ποια είναι αυτή η "συντριπτική πλειοψηφία"; Οι θεομπαίχτες που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και τις πολιτικάντικες διαρροές; Τους προκαλώ να μιλήσουν με το όνομά τους. Εάν έχουν ελάχιστη συνείδηση και αίσθηση όχι πίστεως, όχι ομολογιακού Ορθοδόξου φρονήματος, όχι ηθικής και πνευματικής καθαρότητας, αλλά έστω κοινής πανανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανδρισμού...

Λυπούμαι βαθύτατα, αλλά τέτοια δημοσιεύματα προκαλούν μόνο οργή και απογοήτευση για το κατάντημα κάποιων ολίγων αναξίων, εμπόρων της πίστεως και απατεώνων ενός κάλπικου μοναχισμού, που δυστυχώς παρεισέφρησαν στο Άγιον Όρος και ανεφύησαν ως ζιζάνια και σαπρόφυτα ανάμεσα στα ευώδη άνθη του.

Και, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, ταπεινό μέλος του πληρώματος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και του Πρώτου Θρόνου Αυτής, της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, αναμένω από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο να εφαρμόσει εν προκειμένω, ως δικαιούται και ως οφείλει, τον ευαγγελικό λόγο και να καθαρίσει το δικό του Περιβόλι της Παναγίας από αυτά τα δηλητηριώδη και ακανθώδη ζιζάνια και σαπρόφυτα: "οὗ τὸ πτύον ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ καὶ διακαθαριεῖ τὴν ἅλωνα αὐτοῦ, καὶ συνάξει τὸν σῖτον εἰς τὴν ἀποθήκην αὐτοῦ, τὸ δὲ ἄχυρον κατακαύσει πυρὶ ἀσβέστῳ" (Λουκ. γ΄ 17).

Αμήν!

Διαβάσετε τα περί των ανωνύμων διαρροών στο σύνδεσμο: vimaorthodoxias.gr