Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!...




Σήμερα κάποιοι "ανόητοι και βραδείς τη καρδία" έχουν επιφυλάξεις δήθεν για την κανονικότητα χειροτονιών μετά την αποκατάσταση και άρση σχισμάτων, όπως στην περίπτωση της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας. 

Κάποιοι, ακόμη πιο ανόητοι και χωρίς καμία δικαιολογία άγνοιας, αφού έχουν και ακαδημαϊκούς τίτλους, έφτασαν στο σημείο βλασφημίας να αμφισβητούν την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος ή να επιθυμούν να κάνουν τον...
"τροχονόμο" της Θείας Χάριτος, προσδιορίζοντας πού Αυτή μπορεί ή όχι να επενεργεί!

Όλοι αυτοί απλά παροργίζουν τον Θεόν, αφού θέτουν την ιδία γνώμη και την αλαζονική αυτοδικαίωσή τους υπεράνω της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία έχει το δικαίωμα, έχει την Χάρη, έχει την Εντολή από Θεού, να αποδέχεται και να οικονομεί τα πάντα προς το συμφέρον του ποιμνίου, με αποκλειστικό γνώμονα τη σωτηρία των ανθρώπων και την αποκατάσταση κάθε σχίσματος και διαίρεσης. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είτε το αποδέχονται είτε όχι, η Εκκλησία είναι υπεράνω κάθε προσώπου, ακόμη και Αγίου! Πολλώ δε μάλλον η Εκκλησία είναι υπεράνω των συγχρόνων Προκαθημένων, οι οποίοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν αποδειχθεί ελάχιστοι, αφού το Ουκρανικό, ως λυδία λίθος, έχει αποκαλύψει την γυμνότητα, τη ρηχότητα, την απαξία τελικά πολλών που μέχρι σήμερα εθεωρούντο "καμπόσοι", λόγω επιφανειακής υποκριτικής "ευσέβειας" και ακριβοπληρωμένου "μάρκετινγκ" και διαφήμισης...

Προσεχώς θα υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς καλοπροαιρέτους αδελφούς, σε αυτούς δηλαδή που επιθυμούν να κάνουν υπακοή στην Εκκλησία και όχι σε "ιερές αγελάδες" που περιφέρουν άσκοπα την αχρηστία τους, τη συγκλονιστική περίπτωση μεγάλου Αγίου Πατρός της Εκκλησίας μας, του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του Θαυματουργού, η οποία αποδεικνύει ότι για την Εκκλησία δεν υπάρχει τίποτε έξω από την εμβέλεια της φιλανθρώπου οικονομίας Της. Ότι για την Εκκλησία δεν υπάρχει πλέον "νόμος" που να μπορεί να υπερβεί ή να περιορίσει την Χάρη, οικονόμος της οποίας είναι η Εκκλησία και μόνον η Εκκλησία.

Όσοι θέλουν να ζουν ακόμη στη σκιά του νόμου, ας πάνε να κάνουν περιτομή και να γίνουν και επισήμως Εβραίοι στο θρήσκευμα.

Στην Ορθόδοξο Εκκλησία δεν χωράνε ούτε φαρισαίοι, ούτε γραμματείς.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν! Η υπόθεση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας έδωσε την χρυσή από Θεού ευκαιρία να αποκαλυφθούν διαλογισμοί, να πέσουν μάσκες και καλοφτιασιδωμένα προσωπεία, να πάει τελικά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως λέει σοφά ο λαός μας.

Η επόμενη ημέρα για την Εκκλησία σίγουρα δεν θα είναι η ίδια. Θα είναι πολύ καλύτερη. Γιατί έτσι θέλησε ο Θεός. Αμήν.