Θλίψη: 1 στους 2 Ρώσους δεν γνωρίζουν τι... γιορτάζουμε το Πάσχα!




Με πολλή συμπάθεια και θλίψη για τους αδελφούς μας στη Ρωσία κοινοποιώ τα τραγικά στοιχεία αυτής της έρευνας. Η οποία αποτελεί μία ακόμη ένδειξη του δραματικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου της εκκλησιαστικής ζωής στην αχανή αυτή χώρα. Της οποίας η Εκκλησιαστική Ηγεσία έχει εδώ και πολλές δεκαετίες παύσει να ασχολείται με την κατήχηση και την πνευματική οικοδομή των πιστών της και έχει καταστεί μια...
πειθήνια θεραπαινίδα των επιδιώξεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της χώρας αυτής.

Οι συνέπειες τραγικές και αποτυπώνονται σε σωρεία σχετικών ερευνών, που καταδεικνύουν ότι οι πιο αδιάφοροι πιστοί σε Ορθόδοξη χώρα βρίσκονται στη Ρωσία!

Το να μην ξέρουν οι μισοί Ρώσοι τι... γιορτάζει η Χριστιανική Εκκλησία το Πάσχα, αποτελεί οικτρό πνευματικό κατάντημα. Δεν φταίνε όμως οι απλοί άνθρωποι για αυτό. Φταίει η πνευματική τους ηγεσία που τους έχει εγκαταλείψει αποίμαντους, ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα, αφού ο Κύριλλος και η παρέα του ασχολούνται με την... υψηλή γεωπολιτική του Πούτιν και τα κοσμικά συμφέροντα της Μόσχας, αδιαφορώντας για τη σωτηρία τόσων εκατομμυρίων ψυχών... 
Μεγάλος ο λόγος που θα δώσουν στο Θεό όλοι αυτοί οι λυκοποιμένες...

Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ σε μετάφραση:

"Μόνο το 50% των κατοίκων της Ρωσίας γνωρίζουν ότι οι πιστοί το Πάσχα γιορτάζουν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Αυτό αποδεικνύεται από έρευνα του Παρρωσικού Κέντρου Μελέτης της Δημόσιας Γνώμης.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το 6% των Ρώσων πιστεύουν ότι γιορτάζουν τη Γέννηση του Χριστού το Πάσχα. Το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Πάσχα είναι μια ανάμνηση για τους κεκοιμημένους και ένα άλλο 3% πιστεύει ότι έτσι οι Χριστιανοί γιορτάζουν το τέλος της Νηστείας. Το 32% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζουν καθόλου τι γιορτάζουν το Πάσχα..."

Πηγή: www.znak.com