Συνεχίζουν τις πρωτόγνωρες προκλήσεις οι Μοσχοβίτες! Αντικανονική εισπήδηση και παράνομες λειτουργίες στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




Οι προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνεχίζονται χωρίς να διαφαίνεται καμία διάθεση υποστολής των βαρβαρικών διαθέσεων και πράξεων των Μοσχοβιτών, που βιάζουν και ατιμάζουν κάθε έννοια Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας και κάθε Ιερό Κανόνα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Όπως το έχω ξαναγράψει, και εν πλήρη επιγνώσει το επαναλαμβάνω, η Ρωσική Εκκλησία λειτουργεί πλέον ως...
σχισματική σέκτα και παρασυναγωγή, επιδιώκοντας τη δημιουργία σύγχυσης, αναταραχής και εντέλει διάλυσης των πάντων μέσα στην Αγία μας Εκκλησία. Διότι μόνο μέσα από αυτήν την αναμπουμπούλα οι λυκοποιμένες, τα κακά θηρία, της Μοσχοβίτικης Εκκλησίας προσδοκούν ότι μπορούν να επιτύχουν τους ανίερους στόχους τους.

Είναι τραγικό και όμως αληθινό. Στην επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας έχει αναρτηθεί πανηγυρικά η αντικανονική και πρωτόγνωρη εισπήδηση στο κατεξοχήν έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη Μικρά Ασία... Η αντικανονική, παράνομη, ανήθικη και άξια μόνο για καθαίρεση «λειτουργία» δύο Ρώσων κληρικών στην Αττάλεια της Τουρκίας παρουσιάζεται ως εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας (μετάφραση από τα ρωσικά: Aleksandros Romiopoulos): 

«Λειτουργία για τη Ρωσική Κοινότητα έγινε στο Μπέλεκ της Τουρκίας
Στις 30 Ιουνίου του 2019, δεύτερη εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Μνήμη πάντων των εν Ρωσία διαλαμψάντων Αγίων, στο θρησκευτικό κέντρο «Κήπος των Θρησκειών» που βρίσκεται στο τουριστικό προάστειο Μπέλεκ της Αττάλειας, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία για τη Ρωσική Κοινότητα.
Τη Λειτουργία τέλεσαν ο ιερέας Γεώργιος Ιβάντσογλο, κληρικός της Μητροπόλεως του Μπέλγκοροντ, ο οποίος με την ευλογία του αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου επιτροπεύει τους πιστούς του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αττάλεια, στην Αλάνια και στο Μπέλεκ, και ο πρωτοδιάκονος Κωνσταντίνος Μπαργκάν από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας.
Στη Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν Ρώσοι, Γεωργιανοί, Λευκορώσοι, Ουκρανοί, Μολδαβοί, Γκαγκαούζοι, συνολικά πάνω από 60 άτομα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο ιερέας Γεώργιος Ιβάντσογλο και ο πρωτοδιάκονος Κωνσταντίνος Μπαργκάν πραγματοποίησαν ποιμαντική συζήτηση με τους πιστούς» (πηγή: http://www.patriarchia.ru/db/text/5462523.html).

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγιναν τα παραπάνω… Αυτά γίνονται εδώ και μήνες, μετά τη μονομερή διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας από μέρους της Μόσχας, σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Τουρκίας, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας: http://www.patriarchia.ru/db/text/5428728.html.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξαντλώντας τη μητρική του στοργή και μακροθυμία, κάνει υπομονή, αναμένοντας τους Ρώσους να ανανήψουν και να επανέλθουν στην κανονικότητα. Εάν όμως η Ρωσική Εκκλησία δεν συνέλθει και δεν διορθωθεί και δεν ακυρώσει αυτές τις σχισματικές δραστηριότητές της, το οριστικό Σχίσμα θα είναι αναπόφευκτο, με ευθύνη εκείνης και κανενός άλλου. Και όσοι από τις διάφορες άλλες τοπικές Εκκλησίες, με τη στάση, τα έργα και τα λόγια τους, ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των αυθαιρεσιών είναι συνένοχοι και εξίσου κατακριτέοι ως υπονομευτές της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Η οποία δεν φοβήθηκε και δεν θα φοβηθεί ποτέ τις «πύλες του άδου», όσο ισχυρός και αν είναι εκείνος που τις στρέφει εναντίον Της…















Σημείωση: Οι φωτογραφίες από τη Λειτουργία στο Μπέλεκ προέρχονται από δημόσια ρωσική σελίδα στο facebook.