Ο Επιφάνιος είναι υιός ευλογημένος της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Απάντηση στους συκοφάντες.




Λυπηρό, φασιστοειδές και εμετικό δημοσίευμα της γνωστής ρωσικής προπαγανδιστικής ιστοσελίδας και ναυαρχίδας των μοσχοβίτικων fake news, "Orthodox Christianity", σε βάρος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου αναπαράγεται δυστυχώς σε ελληνική απόδοση από τον εκκλησιαστικό ιστότοπο "ΠΟΙΜΗΝ"...

Εγώ λοιπόν θα τους απαντήσω, για να μην νομίζουν ότι τα οποιαδήποτε πονηρά τους ερωτήματα μπορούν να κλονίσουν τον ανένδοτο αγώνα για την αλήθεια και το δίκαιον. Ο Επιφάνιος είναι γνήσιος και ευλογημένος υιός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της Μητέρας Εκκλησίας της Κιεβινής Μητροπόλως και όλων των Ρως. Ο Επιφάνιος είναι μακάριο τέκνο αυτής της Μεγάλης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Ας ελέγξουν τους εαυτούς τους αυτοί που δήθεν ερωτούν, τίνος είναι υιοί; Μήπως για αυτούς ισχύει ο λόγος του Κυρίου περί του διαβόλου, πατέρα του ψεύδους, και των τέκνων του, όσων δηλαδή υπηρετούν το ψεύδος και την απάτη;

Αρκετά. Εκείνοι που νομίζουν πως με αυτόν τον αντίθεο, απάνθρωπο και μισάνθρωπο τρόπο θα επηρεάσουν τον οποιονδήποτε νουνεχή και σώφρονα είναι απλώς γελασμένοι.

Το μόνο που αποκαλύπτουν είναι το δικό τους πνευματικό σκότος και την απόγνωση απέναντι στις βουλές και τις επεμβάσεις του Παντοδυνάμου Θεού.

Σε Εκείνον παραδίδεται πας ασεβής και πατραλοίας. Προς παίδευση και νουθεσία.

Σκληρόν γαρ προς κέντρα λακτίζειν...