Αφήστε τα ζιζάνια να φυτρώσουν. Η αξίνα βρίσκεται ήδη στο χέρι του γεωργού...





«ἤδη δὲ καὶ ἡ ἀξίνη πρὸς τὴν ρίζαν τῶν δένδρων κεῖται· πᾶν οὖν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται» (Ματθ. γ΄ 10)


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης,
Κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ Κρήτης.

Εγώ πάλι δεν στενοχωριέμαι που οι ασχημοσύνες των εν Ελλάδι μητραλοιών χρησιμοποιούνται από τους Μοσχοβίτες στην ανίερη και ασεβή προπαγάνδα τους κατά του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως μας ενημερώνει ο καλός φίλος και αδελφός, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος (διαβάσετε εδώ: ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 179 ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ). Όχι μόνο δεν στενοχωριέμαι, αλλά τουναντίον αγάλλομαι πραγματικά και δοξάζω τον Θεόν για αυτές τις ιερές αποκαλύψεις που μας αξιώνει, στους εσχάτους τούτους καιρούς.


Αφενός, για αυτό το μέγα θαύμα της πίστεως που ζούμε με την αποκατάσταση του σχίσματος και τον τερματισμό της άδικης ταλαιπωρίας εκατομμυρίων Ορθοδόξων αδελφών μας στην Ουκρανία, οι οποίοι, πληρώνοντας χωρίς να φταίνε τα καπρίτσια της Μόσχας, βρίσκονταν επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες αποκομμένοι από την κοινωνία της Αγίας μας Εκκλησίας. Και αφετέρου, διότι, με αφορμή τα όσα ευλογημένα και θεόπνευστα κατεργάσθηκε η Μήτηρ Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία στη θυγατέρα της Εκκλησία της Ουκρανίας, αποκαλύφθηκαν και συνεχίζουν να αποκαλύπτονται όλοι όσοι κρύβονταν επιμελώς στα σκοτάδια της υποκρισίας, της ψεύτικης και φτιασιδωμένης ευσέβειας, της φαρισαϊκής φαυλότητας και μικροψυχίας. Αποκαλύπτονται και διαπομπεύονται από το Πνεύμα το Άγιο! Δόξα τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι. Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Οι εν Ρωσία αδελφοί μας φυσικά δεν κατανοούν ότι προβάλλοντας στις επίσημες ιστοσελίδες τους αυτές τις απονενοημένες πράξεις των αθεολόγητων και ανιστόρητων φωνασκούντων της Ελλάδος, τελικά απαξιώνουν πλήρως τα κίνητρα και τους σκοπούς τους. Αφού καθίσταται προφανές και στους πλέον αδαείς ποιος δάκτυλος βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις άναρθρες κραυγές και τι επιδιώκει με την υπόθαλψή τους.

Οι εν Ρωσία αδελφοί μας κάνουν, όμως, ένα ακόμη μοιραίο λάθος με αυτήν την προβολή. Ένα λάθος που αφορά τα πάμπολλα, αν και επιμελώς κρυμμένα, εσωτερικά τους προβλήματα, που γιγαντώνονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της αυταρχικής και αντιεκκλησιαστικής πολιτικής της σημερινής ηγεσίας της Ρωσικής Εκκλησίας. Δείχνουν στο εσωτερικό τους ακροατήριο ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη μαστιζόμενη από ολοκληρωτικό πολιτειακό και εκκλησιαστικό καθεστώς Ρωσία, οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους, να τις δημοσιεύουν, να τις διακινούν, ακόμη και όταν αυτές είναι αντίθετες με την κυρίαρχη και επίσημη θέση της Εκκλησίας ή της Πολιτείας. Δηλαδή, στην Ελλάδα υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία, ελευθεροτυπία. Αγαθά που είναι αδιανόητα για τους αδελφούς μας στη Ρωσία, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να διαδηλώσουν ελεύθερα ενάντια στο καθεστώς.

Καλό λοιπόν είναι να τους αφήσουμε να αναπτύξουν όλη την κακότητα και το σκοτάδι που έχουν στις ψυχές τους. Να δείξουν σε όλο τον κόσμο το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό που επί δεκαετίες απέκρυπταν με δολιότητα, με απάτες, με προπαγάνδα, με ψεύτικη αγιότητα και κυρίως λανσάροντας όλα αυτά με κινητήριο δύναμη το χρήμα που παρέχουν αφειδώλευτα στους εξωνημένους παπαγάλους τους.

Δεν στενοχωριέμαι λοιπόν αλλά χαίρομαι και δοξάζω τον Θεό πάλιν και πολλάκις. Και το ίδιο καλώ όλους τους αδελφούς να πράξουν. Χωρίς κανένα φόβο, χωρίς καμία ανησυχία. Η δύναμη της Αλήθειας, η δύναμη της Εκκλησίας, είναι ακατάβλητη. Ο Κύριος εγγύς. «Καὶ ἐδόθη αὐτῷ στέφανος, καὶ ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ» (Αποκ. στ΄ 2).