Κυνική ομολογία του εκπροσώπου μιας σέκτας που εμφανίζεται ως "Εκκλησία"





Τα όσα είπα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων σε χθεσινή συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS αποτελούν μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η Ρωσική "Εκκλησία" καταχρηστικώς και μόνον φέρει αυτόν τον τίτλο, κατά άκρα ανοχή της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Αυτό που ελάχιστοι μπορούσαν να διακρίνουν πίσω από το ακριβοπληρωμένο "μάρκετινγκ ρωσικής αγιότητας", πρόθυμοι πράκτορες του οποίου υπάρχουν σε όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες (τους βλέπουμε πλέον σήμερα να εναντιώνονται στην κανονικότητα που εκφράζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να συντάσσονται δουλοπρεπώς με τις αντίθεες αξιώσεις της Μοσχοβίας), λόγω της ευλογημένης και από Θεού συγκυρίας του Ουκρανικού Εκκλησιαστικού Ζητήματος καθίσταται προφανές και αποκεκαλυμμένο σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους της Εκκλησίας σε όλη την οικουμένη.

Εγώ θα τολμήσω να το πω και ας με λοιδορήσουν όσοι ακόμη παραμένουν είτε ρομαντικά αφελείς είτε συνειδητά επιζήμιοι: Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν είναι Εκκλησία! Είναι η πλέον εκκοσμικευμένη παραθρησκευτική σέκτα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε οποιαδήποτε θρησκεία ή ιδεολογία της υφηλίου.

Τα όσα ξεδιάντροπα έχουν πει και συνεχίζουν να λένε οι κορυφαίοι εκπρόσωποί του αυτό καταδεικνύουν περίτρανα. Μάλιστα, ο Ιλαρίων στην τελευταία του συνέντευξη το ομολόγησε και πνευματικά: "Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων ... υπογράμμισε ότι η διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποφάσισε το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας".

Μόνο ένας αποξενωμένος από το Θεό και την Χάρη Του άνθρωπος αποτολμά να καυχηθεί ότι η απόσχισή του από την Μητέρα του Εκκλησία, και ταυτόχρονα Πρωτόθρονο Εκκλησία, της Κωνσταντινουπόλεως δεν έχει ασκήσει καμία αρνητική επίδραση στην πνευματική ζωή του. Με άλλα λόγια, ομολόγησε: "Τι είχαμε, τι χάσαμε"... Δεν είχαν καμία οντολογική σχέση με τον Θεό και την Εκκλησία Του, άρα, ως ακραιφνές κοσμικό σύστημα ασεβούς εξουσίας, δεν αισθάνονται το παραμικρό από την διακοπή της κοινωνίας τους με τον Πρώτο της Εκκλησίας.

Το σαπρό δέντρο άλλωστε δεν φοβάται την ξηρασία. Ούτως ή άλλως είναι νεκρό...