Όλοι οι άνθρωποι του μαέστρου...






Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσπεπτο για όσους είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στις απειλές, στις απάτες, σε όλα τα έργα του σκότους δηλαδή.

Το γνωρίζουμε ότι η μεγάλη και ιστορική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να στηρίξει τις δίκαιες και κανονικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας διέλυσε σα χάρτινους πύργους όλες τις νοσηρές επινοήσεις του προκλητικού «μαέστρου» της εκκλησιαστικής ασυμφωνίας και ακαταστασίας που ζούμε τον τελευταίο χρόνο, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, αλλά και των ανθρώπων του στις διάφορες χώρες και τοπικές Εκκλησίες. Γιατί παντού ο Ιλαρίων έχει τους ανθρώπους του, με τους οποίους προσπαθεί να επιβάλει τις θέσεις της Μόσχας πάση θυσία.

Δόξα τω Θεώ, στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας δεν το κατάφερε. Γιατί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η περί αυτόν Σεπτή Ιεραρχία ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έλαβαν αποφάσεις που θα αποτυπωθούν στις χρυσές σελίδες της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Με θάρρος και φιλαλήθεια είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στις απειλές και στους εκβιασμούς και κατέδειξαν σε όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες ότι μόνο μία οδός υπάρχει: Η οδός της αληθείας, η οδός του Ευαγγελίου, η οδός της ομολογίας, η οδός του Χριστού.

Οι υπηρέτες του ψεύδους τρέμουν αυτή τη γενναία και ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, τόσο από τις προκλητικές και προσβλητικές για την Εκκλησία της Ελλάδος δηλώσεις του Πρωθιερέως Νικολάου Μπαλασόφ, όσο και από τις προσπάθειες που καταβάλουν πλέον «όλοι οι άνθρωποι του μαέστρου» για να παραπληροφορήσουν τους ανθρώπους στις διάφορες Τοπικές Εκκλησίες.

Χαρακτηριστικό και ακραίο παράδειγμα είναι ο γνωστός φιλομοσχοβίτης Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο οποίος έφθασε στο απίστευτο σημείο να διαστρέψει παντελώς την αλήθεια και να δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα του: «η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέστησε σαφές ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση για την αναγνώριση της νέας «εκκλησιαστικής» δομής στην Ουκρανία» (От публикуваното комюнике от заседанието на архиерейския събор на Еладската Православна Църква става ясно, че не е взето решение да бъде призната новата "църковна" структура в Украйна)!!! Ενώ ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ακόμη πιο προκλητικός: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ» (ЕЛАДСКАТА ЦЪРКВА НЕ Е ПРИЗНАЛА Т. НАР. "ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НА УКРАЙНА")!!!



Καλό είναι πλέον ο μαέστρος και οι άνθρωποί του να καταλάβουν ότι με το Θεό τα έχουν βάλει. Και ο Θεός άρχισε να τους δίνει της απαντήσεις που Εκείνος ξέρει. Και αυτές οι απαντήσεις δεν επιδέχονται ούτε απειλές, ούτε εκβιασμούς, ούτε και προσβολές...

Για πολλοστή φορά θα το γράψω: Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος...