ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΣΕΡΝΙΧΙΦ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ (VIDEO)




Κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, με την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, χοροστάτησε η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄.

Στο τέλος του Εσπερινού, εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιχιφ κ. Ευστράτιος προσεφώνησε την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον οποίο ευχαρίστησε εγκάρδια για την από μέρους του Παλαιφάτου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστράτιος, η μνημόνευση του ονόματος του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα Δίπτυχα για πρώτη φορά κατά την Εορτή των Αρχαγγέλων, 8 Νοεμβρίου 2019, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Καθώς ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της πόλεως του Κιέβου και ο περίφημος Ιερός Ναός του με τους χρυσούς τρούλους είναι η Καθέδρα του Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Παρών, εκτός από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου, Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιο, ήταν και ο Μητροπολίτης Λουτσκ και Βολύν Μιχαήλ, επίσης Ιεράρχης της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.