Μία είναι η επίσημη Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Και αυτό αναγνωρίζεται από τις αρχές και το λαό (φωτογραφίες)


Η Ουκρανία έχει την επίσημη Κανονική Εκκλησία της. Και αυτό εκδηλώνεται σε κάθε έκφανση του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, με τη συμμετοχή των αρχών και των πολιτών-πιστών. Όπως εδώ στην Ελλάδα, η επίσημη Κανονική Εκκλησία (και όχι οι διάφορες σχισματικές ομάδες) προσκαλείται σε επίσημες τελετές (π.χ. ορκωμοσίες αρχόντων, υπαλλήλων ή στρατιωτών κλπ) έτσι και στην Ουκρανία παρόμοια γεγονότα πραγματοποιούνται με την παρουσία και ευλογία της Κανονικής Τοπικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, με Προκαθήμενο το Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. 
Παραθέτουμε ενδεικτικά φωτογραφικό υλικό από πρόσφατα δημόσια γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία με τη συμμετοχή της Τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Α. 25 Ιουνίου 2020. Αποφοίτηση αξιωματικών της Ουκρανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας με την παρουσία του Στρατιωτικού Πρωθιερέα Oleg Sknar.










Β. 26 Ιουνίου 2020. Αποκαλυπτήρια αδριάντα του ποιητή του Εθνικού Ύμνου της Ουκρανίας από το Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, στο Μπορίσπολ. 
Με τη συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών και φορέων, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Pavlo Chubynsky, του ποιητή του Εθνικού Ύμνου της Ουκρανίας, και ακολούθως αγιασμό για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου του αδριάντα που τοποθετήθηκε στο Μπορίσπολ.

























Γ. 27 Ιουνίου 2020. Αποφοίτηση των υπολοχαγών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Χάρκοβο με την παρουσία και ευλογία του τοπικού επισκόπου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, του Επισκόπου Χαρκόβου και Μποχοντούκιβ  Μητροφάνη.