Γερμανοί Νεοναζί εκπαιδεύονται σε ρωσικά στρατόπεδα με την ανοχή του Πούτιν





Γερμανοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές εκπαιδεύονται στρατιωτικά σε ένα ρωσικό στρατόπεδο κοντά στην Αγία Πετρούπολη. «Αρκετοί συμμετέχοντες στην εκπαίδευση είναι μέλη των γερμανικών κομμάτων “Νεολαίοι Εθνικιστές” και “Τρίτος Δρόμος”, τα οποία παρακολουθούνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος», γράφει το Focus, επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας.


Το στρατόπεδο, που ονομάζεται «Partizan», ανήκει στο ακροδεξιό εξτρεμιστικό Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα (που περιλαμβάνεται στο μητρώο τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ), το οποίο, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, αγωνίζεται για την «υπεροχή της λευκής φυλής». Οι Γερμανοί που συμμετέχουν στα «μαθήματα» στο στρατόπεδο αυτό εκπαιδεύονται στο χειρισμό όπλων και εκρηκτικών, καθώς και σε στρατιωτική μάχη σώμα με σώμα. Μερικοί απόφοιτοι, συμπεριλαμβανομένων Σουηδών και Φινλανδών, εντάχθηκαν αργότερα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν για την εκπαίδευση νέων ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Ρωσία, αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν τα ταξίδια τους στην Αγία Πετρούπολη για νομικούς λόγους. Οι υπηρεσίες θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είναι ενήμερος για τη λειτουργία τέτοιων στρατοπέδων και τους επιτρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν», αναφέρει το Focus.