Βλάσφημες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων αποκαλύπτουν τον ύποπτο ρόλο της Ρωσίας στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας...

Ο Ρώσος γερουσιαστής Αντρέι Κλισάς, πρώτος από αριστερά 


Η βουλγαρική εκκλησιαστική ιστοσελίδα Doxologia INFONEWS, επικαλούμενη απαράδεκτες δηλώσεις επισήμων Ρώσων αξιωματούχων, προβαίνει σε μια βαρύτατη καταγγελία: «Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας»...

 

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του Doxologia INFONEWS, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

 

«Η Τουρκία δύσκολα θα είχε αποφασίσει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αν ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν ο Βαρθολομαίος, αλλά ένας Ορθόδοξος ηγέτης με κύρος», δήλωσε ο βλάσφημος Μοσχοβίτης Αντρέι Κλισάς, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας και Οικοδόμησης του Κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

 

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι εάν ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ήταν ένας πραγματικά σεβαστός και έγκυρος Ορθόδοξος ηγέτης και όχι μια πολιτική μαριονέτα όπως ο Βαρθολομαίος, τότε η τουρκική κυβέρνηση θα απέφευγε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Αντρέι Κλισάς. (Πηγή: doxologiainfonews.com)

 

Ανατρέχοντας στο σχετικό δημοσίευμα του Interfax, με θλίψη και οργή διαπιστώσαμε ότι ο Ρώσος γερουσιαστής του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτήν την υβριστική προσωπική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου, αλλά, όπως είχε πράξει νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ, προχώρησε σε πλήρη ηθική κάλυψη της Τουρκίας για την απόφασή της να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. Το Interfax αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

Ταυτόχρονα, ο γερουσιαστής σημείωσε ότι, από νομική άποψη, η Τουρκία έχει όλα δικαιώματα που απορρέουν από την κυριαρχία της και μπορεί να καθορίσει το νομικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας σύμφωνα με το δίκαιό της, διατηρώντας παράλληλα την πολιτιστική και ιστορική σημασία του καθεδρικού ναού για τον Χριστιανισμό.

 

Η παραπάνω δήλωση του Αντρέι Κλισάς είναι ακριβώς ό,τι είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν στο διάγγελμά του για την ανακοίνωση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί... Ταυτόσημη επιχειρηματολογία... 

Οι ενδείξεις για τον ύποπτο (αν όχι βρώμικο) ρόλο της Ρωσίας πίσω από τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την Αγία Σοφία (και όχι μόνο) και στρέφονται κατά του Ελληνισμού πληθαίνουν. Ένα είναι βέβαιο: τίποτε δεν θα μείνει κρυφό στο τέλος, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου: «Δεν υπάρχει, άλλωστε, κρυφό πράγμα, που δε θα φανερωθεί, ούτε μυστικό, που δε θα μαθευτεί και δε θα έρθει στο φως» (Λουκ. η΄ 17).