Μετά το "ξεπούλημα" της Αγιάς Σοφιάς, τώρα οι αιρετικοί Μοσχοβίτες βάζουν στόχο την κλοπή Ναών του Αγίου Όρους (Οικουμενικού Πατριαρχείου) στην Κωνσταντινούπολη!



Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ "ρωσικός ναός" στην Πόλη, όπως ισχυρίζεται ο Γαβρίλοφ.

Οι θλιβεροί Μοσχοβίτες εννοούν τα δύο αγιορείτικα μετόχια, ένα της μονής Βατοπαιδίου (Άγιος Ανδρέας) και ένα της μονής Παντελεήμονος (άγιος Παντελεήμων) στην Κωνσταντινούπολη. Σε αυτά γίνονται ακολουθίες στη σλαβονική για τους σλαβόφωνους Ορθοδόξους της Πόλης, υπό την δικαιοδοσία φυσικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου!

Καμία άλλη τοπική Εκκλησία δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να πήξει ναό στην Ιερή Καθέδρα της Μεγάλης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Και τα δύο προαναφερθέντα αγιορείτικα μετόχια υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως άλλωστε και οι κυρίαρχες Αγιορείτικες Μονές.

Για τους Μοσχοβίτες, θεωρούνται "ρωσικά", επειδή οι ακολουθίες γίνονται κατά το ρωσικό τυπικό και στη σλαβονική... Αυτή ήταν και θα είναι πάντα η Μόσχα... Ένας επικίνδυνος εχθρός της Ρωμιοσύνης.

Αλλά ο Θεός θα τους κλείσει το δρόμο, παιδαγωγικά, όπως το έκανε και στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν και τότε είχαν ως ασεβείς στόχους την κλοπή του Αγίου Όρους και την διάλυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου... Το αποτέλεσμα: υπέστησαν την "Βαβυλώνιο αιχμαλωσία" του Μπολσεβικισμού και του Σταλινισμού.

Και τώρα τα ίδια και χειρότερα θα πάθουν, εάν δεν συνέλθουν και μετανοήσουν εγκαίρως και εμπράκτως.