«Σκλαβωμένοι» λοιπόν με τη μάσκα; Γιατί όχι και με τα... ρούχα;


 


Αφού κάποιοι αρνούνται να σοβαρευτούν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης παρά να τους απαντήσομε στο ίδιο επίπεδο:

 

Εφόσον λοιπόν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και όχι "σκλαβωμένοι", και εφόσον το ζήτημα της (μη) χρήσης μάσκας στους Ναούς από κάποιους τοποθετήθηκε σε αυτή την βάση (των δικαιωμάτων και της ελευθερίας), τότε, με την ίδια ακριβώς λογική, θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να προσέλθει στους Ναούς φορώντας ή... μη φορώντας ο,τιδήποτε επιθυμεί! 

Δεν είναι δυνατόν να τίθεται ζήτημα "ελευθερίας" μόνο για τη μάσκα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να μη φοράνε οπουδήποτε ούτε και ρούχα... Οπότε, είναι "ελεύθεροι" να κυκλοφορούν όπως θέλουν, με ή χωρίς ρούχα, και να πηγαίνουν με ή χωρίς ρούχα ακόμη και στους Ναούς!... Έτσι; 

Προφανώς, αντιλαμβάνεσθε τον παραλογισμό και την αστοχία αυτών των ισχυρισμών που δυστυχώς ακούστηκαν αυτές τις μέρες και έχουν γίνει "σλόγκαν" από τους φανατικούς ταλιμπάν που καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Και επίσης προφανώς κατανοείτε ότι κανένας λογικός και εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η χρήση μάσκας, που επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας, είναι... στέρηση ελευθερίας ή δικαιωμάτων. 

Καλό λοιπόν να σοβαρευτούμε όλοι και ιδιαιτέρως εκείνοι των οποίων ο δημόσιος λόγος έχει βαρύτητα και ορθώς κρίνεται αυστηρά.