"Χρυσή Αυγή" και λοιπές "πατριωτικές" και "εθνικιστικές" δυνάμεις: Υπερασπίζονται όντως τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος;...

 


Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους διέπραξαν εσχάτη προδοσία, υπακούοντας στα κελεύσματα της Μόσχας με στόχο να μπλοκάρουν την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη στρέψουν στην αγκαλιά του Πούτιν, εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων. Έκθετοι φυσικά και κάποιοι που διοργάνωναν "Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία", με χρήμα και προώθηση από τη Ρωσία και με την ενεργό συμμετοχή των "Χρυσαυγιτών" και λοιπών ρωσόφιλων ακραίων δυνάμεων...

 

Ο στενός φίλος της "Χρυσής Αυγής" και άλλων εν Ελλάδι "πατριωτικών" τάχα εθνικιστικών κύκλων και κομμάτων, ο μέντορας του Πούτιν και σκληρός Ρώσος υπερεθνικιστής καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν, είναι τόσο... "φιλέλληνας" που συμμετείχε, εκ μέρους της Ρωσίας, σε συνέδρια και άλλες δραστηριότητες του ακραίου εθνικιστικού φιλορωσικού κόμματος της Βόρειας Μακεδονίας με τον τίτλο "Ενωμένη Μακεδονία" = Единствена Македонија (κατά μίμηση του κόμματος του Πούτιν "Ενωμένη Ρωσία" = Единая Россия). 

Στα συνέδρια αυτά, τις παραμονές των τελικών διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών που άνοιξε για τα Σκόπια το δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από την αλλαγή του ονόματός τους σε "Βόρεια Μακεδονία", προσπαθούσαν να περάσουν στην κοινή γνώμη των Σκοπίων την ανάγκη να στραφεί η χώρα προς τη Ρωσία, αντί για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, να διατηρήσει ακέραιο το όνομά της ("Μακεδονία" σκέτο) και την... μακραίωνη, όπως ισχυρίζονται, "μακεδονική" της ταυτότητα. Υποστηρικτής σε όλα αυτά η Ρωσία του Πούτιν φυσικά...

 

Παρακάτω η ελληνική μετάφραση του αποκαλυπτικού κειμένου που συνοδεύει το βίντεο (εδώ) από το συνέδριο της "Ενωμένης Μακεδονίας" με την συμμετοχή του φίλου των Ελλήνων "εθνικιστών" Αλεξάντρ Ντούγκιν:

 

Η "Ενωμένη Μακεδονία" σήμερα, Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, διοργάνωσε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: "Η Δημοκρατία της Μακεδονίας σε μια στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία και η ένταξή της στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση".

 

Ομιλητές στη συζήτηση ήταν οι καθηγητές Αλεξάντρ Ντούγκιν, Λεονίντ Σαβίν (επίσης Ρώσος καθηγητής, φίλος του Ντούγκιν), Τζάνκο Μπάτσεφ (ο Πρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονίας») και Στέφαν Βλάχοφ Μικόφ (ο Αντιπρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονίας»).

 

Στην κατάμεστη αίθουσα, οι υψηλοί προσκεκλημένοι από τη Ρωσία εξέφρασαν σαφώς την υποστήριξη της Ρωσίας για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Μακεδονίας και την προστασία του μακραίωνου Μακεδονικού ονόματος, ενώ για το ζήτημα της ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τη στρατηγική της συμμαχία με τη Ρωσία και την ένταξη στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση τόνισαν ότι πρέπει να αποτελέσει ελεύθερη επιλογή και δικαίωμα του Μακεδονικού λαού. "Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι το όνομά σας, είναι η ταυτότητά σας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας πιέσει για να αλλάξετε το όνομά σας", είπαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι από τη Ρωσία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ντούγκιν και ο Σαβίν ανέφεραν επίσης ότι το πολιτικό πεπρωμένο ενός έθνους πρέπει να αποφασιστεί από τον ίδιο τον λαό και η Ρωσία πιστεύει ότι η μεγαλύτερη αρχή είναι η αρχή της κυριαρχίας.

 

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Μακεδονίας, καθηγητές Τζάνκο Μπάτσεφ και Στέφαν Βλάχοφ Μικόφ αντίστοιχα, τόνισαν ότι η νέα νόμιμη κυβέρνηση της Ενωμένης Μακεδονίας θα εφαρμόσει τη σαφώς εκφρασμένη πρόθεση του μακεδονικού λαού και των περισσότερων μειονοτήτων στη χώρα για στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία και την ένταξη της Μακεδονίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.

 

Εδώ και το πρωτότυπο κείμενο:

 

Единствена Македонија, денес, сабота, 3 март 2018 организираше панел дискусија на тема: „Република Македонија во стратешки сојуз со Русија и членство во Евроазиската економска унија“.

 

Говорници на панел дискусијата беа проф. Александар Дугин, проф. Леонид Савин, проф. Јанко Бачев и проф. Стефан Влахов Мицов.

 

Во преполната сала, високите гости од Русија јасно ја изразија подршката на Русија за заштита на територијалниот интегритет и суверенитет на Македонија, заштита на вековното македонско име, а прашањето за влегувањето во НАТО, ЕУ или стратешки сојуз со Русија и членство на Македонија во Евроазиската економска унија треба да биде слободен избор и право на македонскиот народ. Република Македонија е ваше име, тоа е вашиот идентитет и никој нема право да ве притиска да го промените вашето име - порачаа високите гости од Русија. Во оваа насока, Дугин и Савин уште рекоа дека политичката судбина на еден народ треба да ја решава самиот народ и Русија верува дека најголем принцип е принципот на суверенитет.

 

Претседателот и заменик претседателот на Единствена Македонија, проф. Јанко Бачев и проф. Стефан Влахов Мицов, истакнаа дека новата легална власт на Единствена Македонија ќе ја спроведе јасно изразената намера на македонскиот народ и поголем дел од малцинствата во државата за стратешки сојуз со Русија и членство на Македонија во Евроазиската економска унија.