Μια υγιής φωνή από το Άγιο Όρος. Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου: Χαιρετίζουμε την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», η οποία εκπαίδευε και ενίσχυε με ανθρώπους της νύχτας τους παράνομους καταληψίες της Εσφιγμένου!

 


Σε μια εποχή που δυστυχώς από το Άγιο Όρος ακούγονται κυρίως νοσηρές φωνές σχισματικών, «ζηλωτών», πλανεμένων, φασιστοειδών και ξενοκίνητων εγκαθέτων, η δημόσια παρέμβαση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της κανονικής Αδελφότητος της πολύπαθης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, δημιουργεί ελπίδα και ευφορία ότι, συν Θεώ και συν τω χρόνω, το Περιβόλι της Παναγίας θα καθαρίσει από τα σαπρόφυτα του φανατισμού και της κακόδοξης μισαλλοδοξίας, από τους θλιβερούς κακόγερους που διαπλέκονται με τις ρωσόφιλες ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις και τις συγκοινωνούσες παραεκκλησιαστικές φράξιες... 

Παραθέτουμε τη δημοσίευση του Καθηγουμένου Βαρθολομαίου:

 

ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Χαιρετίζουμε με ανακούφιση την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν τους καταληψίες κτηρίων της Μονής μας, οικονομικά και δυναμικά.

Αυτοί προπηλάκισαν τον μακαριστό Γέροντά μας, ρίχνοντάς του σπρέι στο πρόσωπο και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Αυτοί όπλισαν τα χέρια των καταληψιών και τους εκπαίδευσαν, χρησιμοποιώντας βία στους πατέρες μας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότωφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον αστυνομικών.

Αυτοί οι άνθρωποι ενίσχυαν με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας τους καταληψίες, φιλοξενώντας τους μέσα στο μοναστήρι μας, μετατρέποντάς το σε άντρο παρανόμων.

Εύχομαι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης να είναι καθολικός, ώστε να επανέλθει η έννοια της ασφάλειας και της δικαιοσύνης σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ελπίζουμε σύντομα να νιώσουμε κι εμείς, ως μονή Εσφιγμένου και ως Άγιο Όρος, την ίδια δικαίωση με την εκτέλεση των τελεσίδικων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

 

+ αρχ. Βαρθολομαίος

Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου

 

Πηγή: Ιερά Μονή Εσφιγμένου