Για όσους έχουν αμφιβολία τι είναι η λεγόμενη "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία"...


 

Ο Ιλαρίων πήγε στη Σερβία, με πρόφαση την κηδεία του αοιδίμου Πατριάρχου Ειρηναίου, για να εκπροσωπήσει τυπικά μεν το Πατριαρχείο Μόσχας, ουσιαστικά όμως το Κρεμλίνο και τη γεωπολιτική ατζέντα του Πούτιν. 

Δεν έχουν λοιπόν άδικο όσοι επισημαίνουν ότι η λεγόμενη "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία" δεν μπορεί να θεωρείται όχι μόνο Εκκλησία, αλλά ούτε καν ως ένας θρησκευτικός οργανισμός... Η πραγματική της φύση και λειτουργία είναι ως υπηρεσίας του Ρωσικού Κράτους σε διατεταγμένη παγκόσμια αποστολή...

Το σχετικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, στο ρεπορτάζ για την κηδεία του Πατριάρχου Σερβίας Ειρηναίου, όπου δηλώνεται απερίφραστα ότι ο Ιλαρίων είχε σειρά επαφών με κρίσιμους "εταίρους" του Κρεμλίνου στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Υποθέτω ότι οι συγκεκριμένοι δεν πήγαν να... εξομολογηθούν στο "μαέστρο":

"Την ίδια ημέρα, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Α. Βούτσιτς. Ο αρχηγός του σερβικού κράτους εξέφρασε την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τη συμμετοχή τους στο έργο δημιουργίας της εσωτερικής διακόσμησης της Εκκλησίας του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας είχε επίσης συνομιλίες με τον πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας Ι. Ντάτσιτς, με το μέλος του Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μ. Ντόντικ και με τον υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Ζ. Κριβοκάπιτς." (Πηγή)