Ακρόαση της επίσημης Αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, την επίσημη Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Περεγιασλάβσκι και Βισνέβσκυ κ. Αλέξανδρο, οι οποίοι ήρθαν στην Πόλη με αφορμή την χειροτονία του νέου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχάηλ, Πατριαρχικού Εξάρχου στο Κίεβο.

 

“Κάθε φορά που υποδεχόμεθα αδελφούς από την Ουκρανία είναι χαρά για εμάς, γιατί αυτές οι επισκέψεις, αυτές οι επικοινωνίες, μάς συνδέουν με τον ευσεβή ουκρανικό λαό”, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αναφερόμενος στις δυσκολίες και τις περιπέτειες που βίωσε ο Ουκρανικός λαός τόνισε:

 

“Σε όλες αυτές τις δυσκολίες σας ήσασταν στην προσευχή και την καρδιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέχρις ότου ήρθε η μεγάλη ιστορική στιγμή το Πατριαρχείο μας να σάς δώσει και το καθεστώς της αυτοκεφαλίας. Ήταν δικαίωμά σας [να τη ζητήσετε] και ήταν δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να σάς δώσει αυτή την αυτοκεφαλία”. 

Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την μέριμνα και την αγάπη του προς τον μαρτυρικό Ουκρανικό λαό.


















 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Φωτογραφίες: Μητροπολίτης Περεγιασλάβσκι και Βισνέβσκυ κ. Αλέξανδρο