Συγχαρητήριο Συνοδικό Γράμμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ για την δεύτερη επέτειο της Ενωτικής Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


 

Μακαριώτατε Μητροπολίτα Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Επιφάνιε, την Υμετέραν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Διά του μετά χείρας Συνοδικού Γράμματος, η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και η ημετέρα Μετριότης εκφράζομεν Υμίν αδελφοποθήτως τας ολοθύμους συγχαρητηρίους ευχάς τε και προσρήσεις επί τη, συν Θεώ, συμπληρώσει δύο ετών από της Ανακηρύξεως ως Αυτοκεφάλου της καθ’ Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας, κατόπιν ενδεδειγμένων ενεργειών της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εγκαρδίως επευχόμεθα όπως η, υπό την πεπνυμένην πρωθιεραρχίαν της Υμετέρας Μακαριότητος, Αγιωτάτη Εκκλησία Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ακτινοβολή τοις μακράν και τοις εγγύς (Εφεσ. 2, 17) το ανέσπερον φως της ειρήνης και της αγάπης του δι’ ημάς σαρκωθέντος προαιωνίου Λόγου του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, εν τη Αποστολική Παραδόσει και τη ακραιφνεί Ορθοδόξω Διδασκαλία.

Προς τούτοις, δεόμεθα του δι’ ημάς νηπιάσαντος Παλαιού των ημερών, όπως διαφυλάττη την Υμετέραν Μακαριότητα, τα Μέλη της καθ’ Υμάς Ιεράς Συνόδου, τον ευαγή Κλήρον και τον φιλόχριστον Λαόν της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ουκρανίας εν υγιεία αμφιλαφεί, υπό την Κραταιάν και Αγίαν Σκέπην της Αγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων. Τα δε έτη πάντων Υμών είησαν θεόλβια.

Επί δε τούτοις, και αύθις κατασπαζόμενοι την Υμετέραν λίαν ημίν πεφιλημένην Μακαριότητα φιλήματι αγίω, διατελούμεν μετά πολλής της εν Κυρίω αγάπης

 

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

† ο Αθηνών Ιερώνυμος Β΄,  Πρόεδρος

 

Αθήνησι τη 14η Δεκεμβρίου 2020

 




Πηγή: pomisna.info