Τελετή Κατάδυσης Τιμίου Σταυρού και Αγιασμού των Υδάτων στην Τρίγλια των Μουδανιών, της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου (Video - Photos)


 

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, ανήμερα των Αγίων Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίγλιας, τον οποίο ανακαίνισε ο τοπικός Δήμος και τον χρησιμοποιεί σαν πολιτιστικό κέντρο.

 

Στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησε ο βουλγαρικής καταγωγής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Νίτσεφ (Charalampy Nichev), παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη κ. Oleksandr Gaman.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί εν πομπή, και με τη συνοδεία μονίμων κατοίκων της περιοχής και της φιλαρμονικής του τοπικού Δήμου των Μουδανιών, μετέβησαν στην προκυμαία της Τρίγλιας όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, από όπου παρατίθεται σχετικό βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάντα του τοπικού Δήμου παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.


































 

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πηγή