Εν αναμονή της μεγάλης αλλαγής σελίδας στην ιστορία των ΗΠΑ και του κόσμου


 

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πάνω και πρώτα από όλα είναι Άνθρωπος. Καλός άνθρωπος και καλός Χριστιανός. Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι, ως πιστός Ρωμαιοκαθολικός, εκκλησιάζεται σταθερά, σχεδόν κάθε Κυριακή, μαζί με την οικογένειά του.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι Άνθρωπος με συναισθήματα, με συμπόνοια, με ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Αρετές που απέκτησε διά της σκληράς οδού. Πονεμένος, ψημένος μέσα από σκληρές προσωπικές δοκιμασίες.

Απορώ με τους "χριστιανούς" που υβρίζουν και συκοφαντούν έναν Άνθρωπο όπως ο Τζο Μπάιντεν και υποστηρίζουν με νοσηρό φανατισμό τον Ντόναλντ Τραμπ, τον χειρότερο ηγέτη που υπήρξε ποτέ σε χώρα του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόσμου, ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση της εωσφορικής αλαζονείας, του ναρκισσισμού, του διχασμού και του μίσους.

Δεν απορώ τόσο με τους Προτεστάντες της Αμερικής, τη λεγόμενη "Χριστιανική Δεξιά" των Ευαγγελικών, αλλά με εκείνους που θέλουν να λέγονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η Ορθοδοξία δεν θα μπορούσε ποτέ να στηρίξει έναν ηγέτη μίσους και διχασμού. Η κακοφορμισμένη "ορθοδοξία" των προσηλύτων, που έχουν δεχθεί κυρίως ρωσικές επιρροές, προσβάλλει και συκοφαντεί την Εκκλησίας μας.

Ευτυχώς που υπάρχει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, υπό την πνευματική καθοδήγηση της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, για να σώζει την τιμή και το όνομα της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο.