Επίσημη ανακοίνωση της Ουκρανικής Πρεσβείας στο Κράτος του Ισραήλ για τη συνάντηση του Ουκρανού Πρέσβη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄


 

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Κράτος του Ισραήλ Yevhen Korniychuk συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ στις εγκαταστάσεις του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές δημιουργίας συνεργασίας στον τομέα της μελέτης της ιστορίας των σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ ενέκρινε την ιδέα διοργάνωσης έκθεσης θρησκευτικών κειμηλίων, τα οποία παραδόθηκαν στο Πατριαρχείο στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Χατμάνο Ivan Mazepa και φυλάσσονται στο Ναό του Παναγίου Τάφου.

Η έκθεση των κειμηλίων, τα οποία προσφέρθηκαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από εκπροσώπους της Ουκρανίας σε διάφορες χρονικές στιγμές, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 30ής Επετείου της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ και ο Πρέσβης της Ουκρανίας αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της Ορθοδοξίας στον κόσμο και στην Ουκρανία, ιδίως στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.





Πηγή