Επίσκεψη του πρέσβη της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


 

Θερμή συνάντηση του πρέσβη της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Δρος Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


 

Ο Εξοχώτατος πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Δρ. Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, παραβρέθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ημέρα η οποία συνέπεσε και με τον εορτασμό των 81ων γενεθλίων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μπόζοβιτς μετέφερε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Σερβίας, κ. Αλεξαντάρ Βούτσιτς, και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας Πορφυρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε εγκάρδια και ανταπέδωσε τον χαιρετισμό προς τον Πρόεδρο της Σερβίας, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επαινώντας τις προσπάθειες του Σερβικού Κράτους και προσωπικά του Προέδρου Βούτσιτς για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 και τη διαδικασία του εμβολιασμού στη Σερβία. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει κάνει το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους πιστούς να πράξουν το ίδιο.

Ο Παναγιώτατος απηύθυνε επίσης χαιρετισμό στον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο και εξέφρασε την επιθυμία του για καλές σχέσεις και συνεχή συνεργασία, καθώς και την ελπίδα και την προσδοκία ότι σύντομα ο Μακαριώτατος θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη μακαρία μνήμη του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας Ειρηναίου και του αοιδίμου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου, με τον οποίο είχαν σπουδάσει μαζί, και με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε τη λύπη του για τη μεγάλη απώλεια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρέσβης κ. Μπόζοβιτς ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την πολιτική κατάσταση στο Μαυροβούνιο, ιδίως υπό το φως όλων των γεγονότων που περιβάλλουν τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία.

Οι συνομιλητές εξέφρασαν την επιθυμία να επιλυθούν όλα τα προβλήματα μέσω του Ευαγγελίου του Χριστού, της αγάπης, της πίστης και του διαλόγου.

Ο κ. Μπόζοβιτς ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί του αυτήν την εξαιρετική ημέρα, γεγονός που δείχνει το μεγάλο σεβασμό του Παναγιωτάτου για τη Δημοκρατία της Σερβίας και για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

 

Πηγή