Βιντεο-υπερπαραγωγές ψεύδους και απάτης με υπογραφή του Κρεμλίνου: Η Εσχάτη Προδοσία της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας κατά της Εκκλησίας και του Ουκρανικού Κράτους


 

Είναι θλιβερό το πόσο επιμένουν αυτοί οι άνθρωποι στη διασπορά των ψευδών ειδήσεων της ρωσικής προπαγάνδας, με μοναδικό στόχο να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα!

Και την ώρα που συκοφαντούν και ως μητραλοίες καθυβρίζουν τη Μητέρα τους Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ότι υπάκουσε τάχα σε κελεύσματα πολιτικών δυνάμεων, οι ίδιοι εκβιάζουν (με την ψήφο τους...) τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για να παρέμβει κατά της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας!...

Αν πραγματικά νοιάζονταν για την ενότητα και την ευημερία της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, η οποία επλήγη προ τριακονταετίας λόγω των διχαστικών και αντιουκρανικών πολιτικών της Μόσχας, θα είχαν αποδεχθεί την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα είχαν συμμετάσχει στην Ενωτική Σύνοδο, θα είχαν ενδεχομένως εκλέξει και Προκαθήμενο της επιλογής τους, αφού αριθμητικά θα υπερτερούσαν σε επισκόπους...

Αλλά αντί αυτών, προτίμησαν να υπακούσουν σε ένα κράτος που είναι εχθρικό προς την πατρίδα τους, που έχει καταλάβει εδάφη της πατρίδας τους, που έχει φονεύσει συμπατριώτες τους, που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να απειλεί την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους... Και όλα αυτά τα κάνουν, παραβιάζοντας βλασφήμως τους Ιερούς Κανόνες και την Τάξη της Εκκλησίας, αφού η παρακοή προς τον Κυριάρχη Επίσκοπο της Ουκρανίας, δηλαδή τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά την ανάκληση του Γράμματος Εκδόσεως του 1686, συνιστά ύβρη προς τον Θεό και επιφέρει την Οργή Του, όπως πλειστάκις μας έχει διδάξει η Εκκλησιαστική Ιστορία.

Αυτό που κάνουν σήμερα η εν Ουκρανία ανήκοντες στη Ρωσική Εκκλησία από πολιτικής απόψεως είναι Εσχάτη Προδοσία προς την πατρίδα τους και από εκκλησιαστικής απόψεως είναι βαρύτατο κανονικό παράπτωμα που επιφέρει μέχρι και την καθαίρεση και τον αφορισμό τους.

Η Εσχάτη Προδοσία συνίσταται στο γεγονός ότι μέσω αυτών των ψευδών ισχυρισμών περί "διώξεων" και των συνακόλουθων εκκλήσεων επιχειρούν να δώσουν άλλοθι στη Μόσχα για μια ενδεχόμενη νέα επέμβαση σε βάρος της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας (ήδη έχουν ακουστεί περίεργα απειλητικά μηνύματα από το Κρεμλίνο...), αντίστοιχης με εκείνη του 2014 που είχε ως συνέπεια την παράνομη κατάληψη της Κριμαίας και την παράνομη "αυτονόμηση" του Ντομπάς από δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία.

Παρά ταύτα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μακροθυμεί, αφού αναμένει τη μετάνοια και επιστροφή τους στην κανονικότητα. Και αυτή η κανονικότητα είναι μονόδρομος: υπαγωγή όλων στη μόνη κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία που υπάρχει στην Ουκρανία, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό το Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ.

Κάθε άλλη αναζήτηση από μέρους τους συνιστά ακόμη περαιτέρω έκπτωσή τους από τη Χάρη του Θεού και την αγκαλιά της Εκκλησίας Του. Καθαρές κουβέντες, σύμφωνες με τους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση δύο χιλιάδων ετών. Αμήν!