Το κράτος που έχει λεφτά για να κάνει πόλεμο με τους γείτονές του και να πληρώνει προπαγανδιστές στην Ελλάδα δεν βρίσκει λεφτά για να φτιάξει τουαλέτες για τα παιδιά του


 

Μια αναπάντεχη ξεφτίλα για την Ρωσική Ομοσπονδία προέκυψε ως αποτέλεσμα διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρίας Domestos, που ειδικεύεται στα είδη καθαρισμού.

Η εταιρία υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει επισκευή και να δωρίσει είδη καθαρισμού σε τρεις σχολικές τουαλέτες στη Ρωσία, ύστερα από online ψηφοφορία για τις τουαλέτες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Και ξεκίνησαν λοιπόν εκπαιδευτικοί και γονείς να στέλνουν φωτογραφίες. Και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας: άθλιες διαλυμένες τουαλέτες, ορισμένες φορές χωρίς πόρτες και διαχωριστικά.

Σας παραθέτω μερικές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που εστάλησαν.













 

Για τη Ρωσία αυτές οι φωτογραφίες δεν ήταν κάτι αναπάντεχο, αφού εδώ και χρόνια μεγάλη μερίδα του ρωσικού λαού έχει αποδεχτεί τη μοίρα της και έχει ανταλλάξει τις απλές ανέσεις -όπως μια σύγχρονη και καθαρή τουαλέτα για τα παιδιά τους-  με την υπόσχεση ενός κρατικού μεγαλείου. Ενός μεγαλείου που θα έχει την ευχέρεια να “επιβάλλεται” στους γείτονες, σε μια προσπάθεια να τους τραβήξει στο ίδιο έρεβος, στο οποίο βρίσκεται και η ίδια η Ρωσία.

Το κράτος που έχει λεφτά για να κάνει πόλεμο με τους γείτονές του και να πληρώνει προπαγανδιστές στην Ελλάδα δεν βρίσκει λεφτά για να φτιάξει τουαλέτες για τα παιδιά του.

Αυτές τις φωτογραφίες έχουν περισσότερο νόημα να δουν οι προπαγανδιστές της ρωσικής επεκτατικής μηχανής στην Ευρώπη. Και να απαντήσουν στον εαυτό τους: Τέτοιες σχολικές τουαλέτες θέλουν για τα παιδιά τους; Για αυτό προσπαθούν να μας επιβάλουν την προπαγάνδα των πουτινόσαυρων;

 

Πηγή: Κώστας Ονισένκο